Ghid despre pantofii de lac

Woman getting shoes of her shopping.

Pantofii de lac sunt mereu încântători. Acest tip de material, a cărei poveste începe prin anul 1700, este la modă.  Pantofii de lac sunt un tip de încălțăminte din piele strălucitoare, de culoare neagră (culoarea clasică). În prezent, îi putem găsi și în toate culorile. Cele mai folosite culori sunt roșu, albastru, verde roz sau alb.  În magazine putem găsi pantofii care ne plac cel mai mult.

Pantofii de lac sunt considerați de unii drept pantofi infantili, pentru fetițe sau bebeluși. Totuși, în prezent există multe firme de modă care optează pentru pantofi de lac pentru femei și bărbați.

pantodi de lac

Modelele moderne de pantofi de lac pentru care optează firmele de modă sunt pantofi cu platformă sau toc (în cazul pantofilor de damă). Există diverse modele comode, perfecte pentru petreceri sau plimbări lungi. Pantofii de lac se pot purta atât în sezonul de primăvară/vară. cât și în cel de toamnă/iarnă.

pantofi lac visinii

Sfaturi de îngrijire a pantofilor de lac

Lacul este foarte rezistent, dar ca și orice alt material necesită o îngrijire specială pentru a fi mereu strălucitor și fără dungi. Spre deosebire de pantofii de piele sau celor din material, pantofii de lac sunt foarte ușor de îngrijit și îi putem purta mult timp.

Pantofii de lac sunt foarte sensibili la zgârieturi. De aceea primul lucru pe care trebuie să-l facem este să protejăm pantofii de lac de orice zgârâietură. Este bine să putem fiecare pantof în câte o geantă de pânză. Atunci când mergem trebuie să avem grijă ca pantofii să nu se frece unii de altii sau să se atingă de vreum perete.

Pentru a putea proteja pantofii de lac trebuie să evităm să-i încălțăm la orice petrecere care se organizează în grădină, deoarece la contactul cu iarba se pot murdări și zgârâia. Se pot produce astfel, daune ireparabile.

Woman getting shoes of her shopping.

Dacă pantofii noștri s-au murdărit, trebuie să-i ștergem imediat cu un material de preferat din piele de capră, pentru a evita deteriorarea materialului. Putem umezi materialul cu puțină apă și să ștergem ușor zona pătată. Apoi, trebuie să ștergem pantofii cu o cârpă uscată pentru ca umezeală să nu îi deterioreze. Dacă nu se vor curăța cu apă, putem încerca cu un lac fără acetonă sau cu apă cu oțet.

Dacă pantofii noștri de lac și-au pierdut strălucirea, există produse speciale pentru redarea strălucirii acestora. Ei vor fi ca noi. Dacă nu vrem să dăm bani pe astfel de produse, putem umezi o cârpă din bumbac cu ulei de măsline sau vaselină și apoi să frecăm ușor pantofii. Vor străluci instantaneu.

Atunci când conducem mașina este bine să nu purtăm pantofi de lac, deoarece podeaua și pedalele pot zgârâia pantofii și rupe materialul. Ideal ar fi ca, atunci când conducem să avem pantofi de schimb. Când ajungem la destinație ne putem încălța cu pantofii de lac.

Dacă pantofii de lac sunt puțin zgârâiați putem acoperi zgârâieturile cu ulei de ricin. Se aplică cu o cârpă de bumbac și se freacă ușor  zona afectată. Zgârâietura nu va dispărea, doar vom reuși să o acoperim.

Acestea sunt câteva din sfaturile de îngrijire a pantofilor de lac. Sper să vă fie de folos acest ghid.

 
ingrijire pantofi lac