Cat costa o rochie haute couture?

Haute couture are anumite particularitati care au facut din acest sector un adevarat farmec. Cu toate acestea, merita sa spunem ca imbracamintea de lux este mai scumpa decat ceea ce suntem obisnuiti sa vedem in magazinele universale. Prin urmare, in aceasta postare, va vom spune cat a costat o rochie inalta si de ce.

Cand vorbim de haute couture, ne referim la marci de lux. De fapt, puteti vedea multe firme importante din intreaga lume cu ani in aceasta industrie. Astazi, ele raman in vigoare oferind exclusivitate si distinctie. Si de aceea imbracamintea de ultima generatie este adesea scumpa. La urma urmei, unii nu au nicio problema sa-si plateasca pretul.

Sa vorbim putin despre haute couture…

Dupa cum v-am spus la inceputul acestei postari, haute couture costa cu caracteristici care au facut diferenta. De asemenea, inca de la infiintare, marcile de lux s-au concentrat pe oferirea de costume pe masura clientilor lor si realizate manual. Pentru aceasta, au folosit si cele mai bune tesaturi si materiale pentru a crea piese unice.

In mod similar, la inceput, designerii au lucrat individual pana si-au format casele de haute couture in Franta. In plus, daca vorbim despre cei mai buni designeri haute couture, nu putem sa nu mentionam:

  • Versace
  • Dior
  • Valentino
  • Chanel
  • Armani

Astazi, daca un brand vrea sa faca parte din Haute Couture, trebuie sa aiba un atelier de cusut la Paris.

Clientii Haute Couture asteapta adesea fiecare colectie pentru a-si reinnoi dulapul in functie de fiecare sezon. La urma urmei, in aceasta categorie inalta, puteti gasi o mare varietate de haine. De exemplu, pulovere la o rochie de seara, care sunt de obicei protagonistii acestor firme de moda.

Un alt fapt important este competitia care exista intre diferite branduri pentru a imbraca vedetele de la Hollywood pe apreciatele covoare rosii. In mod similar, aceste celebritati iubesc haute couture si sunt fascinate de purtarea unei piese vestimentare de la aceste firme.

Cat costa hainele de designer?

Acum, in aceasta postare, nu putem ignora costul unei rochii haute couture, deoarece cifrele sunt de obicei foarte mari. Drept urmare, nu toata lumea poate accesa acest tip de imbracaminte.

Rochiile de seara sunt foarte cautate, deoarece sunt adesea piesa de imbracaminte gazda pentru brandurile de moda. De fapt, brandurile de lux exceleaza la realizarea rochiilor de seara deoarece folosesc tesaturi si aplicatii de cea mai buna calitate. De aceea, o rochie de seara haute couture poate avea o valoare intre 11.900 si 14.900 USD. De asemenea, acesta este de obicei pretul obisnuit deoarece in functie de designul rochiei de seara si de alti factori, acestea pot avea un pret de pana la 29.900 USD.

In continuare, putem vedea si femei care pot investi pana la 59.900 USD in loc sa cheltuiasca 4.900 USD pe o rochie pe care o pot obtine intr-un magazin universal. Motivul este ca sunt constienti ca nu vor vedea o replica a ei nicaieri.

In plus, in haute couture, poti gasi o mare varietate de imbracaminte pentru zi. Totusi, chiar daca preturile lor nu sunt la fel de exagerate precum cele ale unei rochii de seara, investitia considerabila va trebui totusi facuta.

De ce este atat de scumpa imbracamintea de lux?

Totul are un motiv, motiv pentru care costul rochiilor couture se datoreaza mai multor factori. Pentru inceput, marcile de lux urmeaza regula deficitului. De aceea, daca iti cumperi o rochie din aceasta categorie, putini oameni din lume o vor avea. In mod similar, nu toata lumea poate plati 12.000 USD sau mai mult pentru o rochie de seara pe care o poate purta o singura data.

Drept urmare, majoritatea clientilor care au devenit adepti ai haute couture sunt celebritati si oameni de afaceri, in special asiatici si rusi. La urma urmei, pentru ei, exclusivitatea este esentiala atunci cand vine vorba de imbracare.

In plus, exista motive foarte evidente care determina costul unei rochii haute couture. In primul rand, putem evidentia ca sunt facute la comanda. Cu alte cuvinte, designerii tin cont de masurile clientului lor si apoi realizeaza hainele manual. De aceea, realizarea rochiilor haute couture este lasata in seama designerilor de inalta profesie si croitoreselor calificate.

Deoarece un alt dintre cele mai clare motive este exclusivitatea, de fapt, mentionam acest cuvant in mod repetat in aceasta postare. Si este de obicei una dintre caracteristicile cele mai admirate atat de barbatii, cat si de femeile care iubesc haute couture si au posibilitatea de a plati pentru o rochie sau un costum scump.

Ti-ai cumpara o rochie haute couture?

Indiferent de preturile lor mari, cine poate plati o suma mare de bani nu se va gandi de doua ori sa cumpere o piesa haute couture. Pentru ei, nu exista nimic mai valoros in moda decat eleganta si exclusivitatea.

Preturile din aceasta postare sunt cele mai comune printre rochiile haute couture. Totusi, acesta poate fi mai mare sau mai mic in functie de modelul exclusiv pe care si-l doreste fiecare client.

Haute couture nu se va demoda, si de aceea cei care isi permit o rochie de seara luxoasa nu vor ezita sa o faca nicio secunda. De asemenea, daca ai posibilitatea sa iti cumperi o rochie haute couture, nu vei regreta. La urma urmei, purtandu-l la o intalnire importanta, vei fura priviri aratand elegant si sofisticat.