Silueta sub formă de măr, dreptunghi și clepsidră

Într-un articol anterior v-am vorbit despre silueta sub formă de pară și dreptunghi inversat. În articolul de astăzi vă voi vorbi despre alte trei tipuri de siluete. Este vorba de cea în formă de măr  celepsidră și de dreptunghi.

Silueta sub formă de măr

Este una din siluetele cel mai ușor de remarcat. Silueta sub formă de măr are următoare caracteristici:

  • Umeri rotunzi.
  • Sâni mari.
  • Talie lată și deloc definită.
  • Șolduri late.

În cazul acestui tip de siluetă picioarele pot fi subțiri sau nu, iar majoritatea grăsimii se situează în zona abdomenului, formând burta. Dacă aveți acest timp de corp trebuie să vă mențineți în greutatea ideală, deoarece acumularea de grăsime în zona abdominală mărește riscul apariției problemelor cardiace și a bolilor precum diabetul. Queen Latifah și Adele sunt două din celebritășile cu corp sub formă de măr.

adele

Cheia alegerii articolelor vestimentare pentru acest tip de siluetă este optarea pentru articole care acoperă burta, de aceea se recomandă evitarea articolelor vestimentare strâmte și centurile sau a articolelor care scot în evidență talia. Trebuie optat pentru articole vestimentare de mărime potrivită care să fie oarecum largi în zona abdominală. Imprimeurile mari trebuie scoase din garderobă deoarece măresc volumul.  Este indicat să se opteze pentru nuanțe monocromatice sau imprimeuri mici și pentru cămăși, bluze și rochii cu croiala în V care fie lejere în zona abdominală.

Fustele și pantalonii drepți avantajează acest tip de siluetă, echilibrând-o. Și colierele pot fi de ajutor deoarece atrag atenția asupra părții superioare și distrag atenția de la burtă.

silueta forma mar

Silueta clepsidră

Este vorba despre una din siluetele cu cele mai multe curbe. Silueta clepsidră are următoarele caracteristici:

  • Șoduri și umeri cu lățime similară și proporțională.
  • Talie definită.
  • Siluetă cu curbe.

În cazul acestui tip de siluetă ies în evidență proporția și curbele, care sunt prezente indiferent de greutate.  Sofía Vergara, Kim Kardashian sau Eva Longoria fac parte din celebritățile cu un astfel de corp.

eva longoria

Despre cum vă puteți îmbrăca în cazul în care aveți o astfel de siluetă puteți afla din articolul despre cum să te îmbraci dacă ai corp clepsidră.

silueta clepsidra

Silueta dreptunghiulară

Siluetele dreptunghiulare sunt caracterizate de lipsa de curbe. Acestea au următoarele caracteristici:

-Umeri și șolduri de aceeași lățime

-Talie dreaptă și foarte puțin definită.

Jennifer Aniston, Cameron Díaz sau Nicole Kidman sunt câteva din celebritățile cu o astfel de silueta. Dacă aveți o astfel de siluetă trebuie să evitați articolele vestimentare cu croială, care accentuează lipsa taliei. Folosirea de centuri groase în această zona va ajuta evidențierea ei puțin mai mult. Și imprimeurile bine conturate pot crea impresia de curbe, deși ele în mod normal lipsesc. De aceea este indicat să se poarte articole vestimentare cu dungi orizontale, în diagonală și imprimeurile de mărime medie.

HOLLYWOOD, CA - FEBRUARY 22: Actress Nicole Kidman attends the 87th Annual Academy Awards at Hollywood & Highland Center on February 22, 2015 in Hollywood, California. (Photo by Jason Merritt/Getty Images)

Pe de altă parte, rochiile strâmte sunt potrivite pentru astfel de siluete. Dacă aveți o astfel de siluetă puteți purta volane și cape în partea superioară. Acestea vor crea impresia de curbe. Gulerele în V sunt recomandate pentru voi. Același lucru este valabil și în cazul pantalonilor skinny cu talia joasă. Aceștia avantajează siluetele dreptunghiulare.

silueta dreptunghiulara

 

1 COMMENT