Securitatea unei adrese de email: ce trebuie sa stii

Cât de sigură este adresa dvs. de e-mail? Mai important, știti ce ar solicita o adresă de e-mail “sigură” și ce nivel de securitate ar oferi?

Protecția e-mail-urilor a evoluat substanțial în ultimii ani. Strategiile simple, care odată ce au stabilit o securitate suficientă, au generat sfaturi practice de bază, cum ar fi nedeschiderea atașamentelor de e-mail de la o sursă necunoscută, dar sunt suficiente pentru azi? În plus, ce cere epoca modernă de la persoanele care utilizează în mod regulat mai multe adrese de email, atât personale, cât și profesionale? Dacă nu știți răspunsurile, ar trebui.

Nu există nicio modalitate în acest sens: informațiile stocate și trimise prin intermediul unei adrese de email sunt vulnerabile. De exemplu, dacă trimiteți un e-mail partenerului dvs. cu o parolă bancară, oricine vă monitorizează conexiunea (sau intră în contul dvs.) îl poate recupera instantaneu și poate obține acces la conturile dvs. financiare. Din fericire, hackerii sunt leneși. Ei folosesc procese automatizate pentru a avea grijă de cea mai mare parte a muncii și preferă să meargă doar după ținte ușoare.

Cum puteți face asta?

Nu deschideți atașamente de la adrese de email necunoscute. Atașamentele prin e-mail sunt încă o modalitate populară de a difuza malware. Este nevoie doar de un singur clic și puteți descărca spyware-ul dăunător. Deschideți atașamente numai din surse familiare!

Nu faceți clic pe link-urile suspecte din cadrul unei adrese de email. Dacă un link pare ascuns sau dacă provine dintr-o sursă necunoscută, nu dați clic pe el. S-ar putea să vă ducă la o locație nespecificată și, eventual, să injectați malware când încercați să descărcați pagina. Fiți conștienți de orice discrepanțe în legăturile care par mai mult, dar nu sunt complet cunoscute, cum ar fi “Amaz0n” în loc de “Amazon” și orice link-uri scurtate.

Alegeți o parolă puternică și schimbați-o în mod regulat. Acest lucru este crucial pentru protejarea unei adrese de email. O parolă slabă este una care poate fi ușor ghicită, așa că găsiți o parolă care conține litere mari, litere mici, numere și simboluri și o face să nu aibă legătură cu viața dvs. personală. Apoi, schimbați parola în mod regulat pentru a spori securitatea.

Evitați WiFi-ul negarantat. Porturile Wi-Fi neasigurate sunt invitații deschise pentru infractorii cibernetici. Aceștia pot obține acces public la sistem și pot vizualiza orice trafic pe care îl trimiteți sau îl primiți. Ceea ce înseamnă, în principiu, că au obținut acces la contul dvs. Asigurați-vă întotdeauna rețeaua de la domiciliu și fiți foarte precauți atunci când utilizați WiFi public nesecurizat.

Evitați trimiterea informațiilor personale inutile. Un tip de înșelătorie, phishing, implică folosirea unui utilizator pentru a trimite informații personale de conectare – de obicei sub forma unei comunicări de la o companie oficială, dar familiară. Ca regulă generală, este mai bine să evitați trimiterea informațiilor personale (cu excepția cazului în care este absolut necesar).