Ce să porți cu o rochie de dantelă

Dantela este un material foarte elegant și feminin care se poate combina cu multe accesorii pentru a crea o ținută foarte interesantă. Indiferent dacă personalitatea noastră este delicată sau în genul unei vedete rock, există multe lucruri pe care le putem folosi pentru ca rochia de dantelă să ne stea bine.

Pantofi

Există multe opțiuni atunci când vine vorba de combinarea pantofilor cu o rochie de dantelă. Dacă alegem o rochie de dantelă neagră, pentru un cocktail sau un eveniment formal, putem alege niște pantofi clasici de culoare neagră cu barete sau alții mai colorați. De exemplu, putem opta pentru pantofi cu toc cu cui de culoare roz, pentru a crea o ținută cu care să atragem atenția. La o rochie de dantelă crem sau aurie, putem alege o pereche de pantofi cu tocuri în aceeași nuanță, pentru a crea o imagine monocromatică în acord cu stilul rochiei, menținând atenția asupra dantelei.

pantofi rochie dantela

Bijuterii

La rochia de dantelă putem adăuga o bijuterie simplă, precum un colier lung de perle sau un lănțișor de metal simplu. Dacă avem părul lung este indicat să ni-l strângem pentru a ieși în evidență cerceii lungi cu pietre. Mai putem adăuga un inel mare care să se potrivească cu lânțișorul sau unul cu perle.

sirag perle

Geantă

Este recomandat să nu ne alegem o geantă mare atunci când purtăm o rochie de dantelă. O rochie de dantelă poate fi combinată cu o geantă de mână, din piele muștar, pentru a ne crea un stil casual. Pentru un eveniment mai formal, putem alege o geantă aurie cu paiete.

geanta mustar

Mai multe idei

Când vrem să ne scoatem în evidență rochia de dantelă, o putem accesoriza cu o pălărie de aceeași culoare cu dantela. Acest stil foarte eclectic va determina oamenii să întoarcă privirile după noi, pentru a ne admira stilul. Dacă pălăria nu este nu este tipul nostru de accesoriu, putem alege o mănușă din aceeași dantelă șpe care să ne-o punem doar pe o mână. Acest stil îndrăzneț ne va face să părem experte în modă. Pentru a completa ținuta vom mai avea nevoie doar de o pereche de ciorapi fini.

Trucuri pentru alegerea celei mai potrivire rochii

Dacă corpul nostru are formă triunghiulară, șolduri late și umeri înguști, este recomandat să purtăm rochii care lasă umerii la vedere și astfel atragem atenția asupra părții de sus. Rochia ideală va cea de tip strapless, asimetrică, cu guler halter care se prinde după gât.

Dacă suntem foarte slabe, ni se potrivesc rochiile mulate pe corp. Putem alege modele îndrăznețe, scurte. Dacă în schimb suntem plinuțe, trebuie să optăm pentru rochii care au decolteu în V, cu mâneci 3/4, cu croială dreaptă,  mai sus de genunchi. Dacă ne vom alegere mărimea potrivită, vom arată întotdeauna bine într-o astfel de rochie. Nu trebuie să temem de culoare, dar e bine să evităm modelele.

Suntem norocoase însă, fiindcă astăzi există diverse modele de rochii de dantelă și nu numai, pe care le putem alege pentru a arăta bine în orice ocazie și pentru a fi în pas cu modă.

rochie de dantela albastra

 pantofi cu rochie dantela

 

 rochie dantela neagra