Cum să te îmbraci să nu pari grasă

Există haine care deși suntem slabe nu se așează foarte bine pe noi. Noi, femeile, vrem să părem mereu și mai slabe, nu mai grase. Din acest motiv, vreau să vă dau astăzi câteva idei despre cum să vă îmbrăcați în funcție de ce parte a corpului vreți să mascați.

Tăieturi laterale

Efectele optice sunt un bun instrument pentru a masca kilogramele în plus. Imprimeurile cu buline mici adunate micșorează conturul. În schimb, bulinele împrăștiate și mari vă vor face să păreți mai grase. Un alt tip de imprimeu pe care trebuie să îl evitați în zonele pe care vreți să le mascați este cel full print, izbitor. Ținutele negre subțiază silueta: folosiți rochii cu tăieturi laterale și veți vedea că veți părea mai slabe. Vizibilă va fi doar partea din mijloc.

rochie cu taieturi laterale

Fuste talie înaltă

O fustă lungă din material fluid în clini sau plisată de mătase sau șifon sau alte materiale fine vor da libertate de mișcare ținutei voastre. Evitați textilele pe corp sau elastice care vor scoate în evidență zonele nedorite. Poartă fustă cu talie  înaltă pentru a scoate în evidență talia, și acoperiți-vă picioarele dacă asta vă doriți. Dacă aveți probleme cu dimensiunea, alegeți o fustă cu talie elastică. Se poate adapta la silueta voastră fără probleme, și vă veți simți comode în orice moment, chiar dacă slăbiți sau mai puneți câteva kilograme pe voi. Este important să scoateți în evidență umerii și trunchiul pentru a atrage atenția asupra unei zone.

fuste pana in talie

Ținută în două nuanțe

Articolele vestimentare cu detalii în nuanță opusă cum este alb și negru, sunt ideale pentru a atrage atenția asupra zonei pe care vreți să o scoateți în evidență. Pentru corpurile cu bust mic sau șolduri și picioare late, aceste ținute sunt ideale având în vedere că atenția va fi centrată pe detalii decorative ale hainei și nu pe forma hainei. Orice detaliu de pe o haină care iese în evidență este creat exclusiv pentru a distrage atenția din altă zonă. Cardiganul din imaginea de mai jos cu detalii cu alb la buzunare, manșete și margini poate fi folosit combinat cu leggings, blugi sau pantaloni eleganți.

cardigan in doua nuante

Ținute cu fronseuri

Persoanele grase au întotdeauna dificultăți în găsirea unor articole vestimentare care să le ajute să arate bine. Problema nu o reprezintă corpul. Ele trebuie doar să țină cont de câteva trucuri. Rochiile cu fronseuri dau mai mult volum și cădere. Reprezintă o bună soluție dacă există “colăcei” în orice parte a corpului. Dacă alegeți o astfel rochie, trebuie să aveți grijă să nu exagerați cu fronseurile, deoarece vă pot face să păreți și mai grase decât sunteți.

tinute cu fronseuri

Dungi verticale

Așa precum dungile verticale fac corpul să pară mai mare, dungile verticale subțiază silueta, fie că o persoană este grasă sau slabă. Este dificil ca în partea superioară a corpului să se vadă acest efect, deoarece este partea în care noi, femeile avem cele mai multe forme. Purtați însă pantaloni, leggings sau fuste cu dungi verticale nu foarte groase. Astfel de articole vestimentare se pot combina cu haine simple cu croială opusă. Adică dacă pantalonul este strâmt, bluza trebuie să fie largă și invers.

pantaloni cu dungi verticale