Inelul de logodnă: reguli, tradiții și tendințe

Este sezonul nunților și se pare că este momentul potrivit să vorbim despre inelul de logodnă. Astăzi voi vorbi despre reguli, tradiții și curiozități în legătură cu cel mai așteptat cadou.

Primul care a oferit un inel de logodnă ca și cadou, așa cum îl numim astăzi, a fost Maximilian al Habsburgului. A fost în 1477, iar destinatarul norocos al pietrei prețioase a fost Maria de Burgundia.

Cel mai renumit inel de logodnă din lume este TIFFANY SETTING, creat de Charles Lewis Tiffany în 1886. Este încă cea mai clasică, de la care toți ceilalți au fost inspirați, de cadrul pe șase griffe care sporește lumina piatrei.

În mod tradițional, inelul de logodnă trebuie să fie purtat pe degetul inelar, deoarece în trecut s-a crezut că acest deget avea o venă conectată direct la inimă: așa-numita vena amoris.

Inelul stabilește angajamentul oficial al cuplului care așteaptă nunta. Din moment ce este un angajament, devine proprietatea miresei numai în momentul nunții. Dacă nunta este anulată, inelul rămâne la ea. Cu toate acestea, trebuie să fie returnat dacă întrerupe angajamentul sau dacă este un inel de familie.

Eticheta cere femeii să dea un ceas sau butoni ca dar. Dar acest lucru nu se întâmplă întotdeauna, depinde de zonă și obicei.

Cel mai clasic este diamantul, cea mai puternică piatră, simbol al unei legături puternice și de neșters. Cu toate acestea, inele cu safire, rubine, smaralde și alte pietre pretioase nu sunt neobisnuite. Piatra Opal pentru un inel de logodnă este interzisă, deoarece aduce ghinion (spun ei). Cel al lui Kate Middleton este foarte renumit, cu diamante și safire.

În ceea ce privește tăietura inelului, cel mai clasic este tăiat rotund. Aceste alternative sunt la fel de fascinante: pară, oval, marquise, smarald (tipic de piatră prețioasă verde), inimă.