Cum se poate fixa o talpă de pantofi alunecoasă

V-ați cumpărat o pereche de pantofi care alunecă? Uneori, încălțămintea nouă sau cea mai formală nu are o talpă suficient de groasă, pentru a evita alunecarea. Acest lucru poate provoca căderi, leziuni și vânătăi. Acest lucru nu se întâmplă în cazul pantofilor precum adidașii sau alții mai casual. Aceștia au talpă de cauciuc care evită alunecările și căderile. În acest articol vă voi spune cum să fixați o talpă de pantof care alunecă pentru ca astfel, să puteți evita căderile. Astfel, vei profita din plin de încălțămintea nouă. 

trucuri-anti-alunecare-pantofi

Voi începe cu un truc foarte simplu și care nu dă greș. Cu el veți evita alunecarea pantofului. Este vorba de a da talpa încălțămintei cu un fixativ p care obișnuim să îl folosim pentru păr. Trebuie să-l folosiți cu grijă pentru a nu murdări încălțămintea. Trebuie lăsat să se usuce cel puțin 1 oră. . Astfel, vă veți asigura că talpa a fost impregnată perfect cu acest produs. Cu ajutorul fixativului se formează un strat aderent, care prin urmare, previne derapajul și căderile.

O altă modalitate de a fixa o talpă pentru a nu aluneca, este un cartof. Acest ingredient dispune de amidon care va crea un strat extra pe talpă. Acesta va ajuta la prevenirea alunecărilor. Pentru a profita de această proprietate va trebui doar să tăiați un cartof în jumătate și să frecați talpa încălțămintei voastre. Apoi, se lasă să se usuce timp de 1 oră. Astfel, veți crea un strat protector al tălpilor alunecoase.

cartofi-pt-nealunecare-pantofi

Un alt truc care, de asemenea, funcționează perfect dar care poate să nu fie pe placul tuturor, este folosirea unui foarfece pentru a modifica talpa pantofului. Cu această metodă se rezolvă problema într-un mod eficient, dar trebuie stricată talpa cu ajutorul unui foarfece. Făcând o serie de linii sau desene în această parte a pantofului, talpa va fi mai aderentă și nu va mai aluneca. Ideal este să trasați niște linii paralele sau cruciș, pentru a se modifica textura și, astfel, să fie mai stabilă pe suprafețele netede.

 Acum vă voi da un truc puțin mai elaborat, dar cu el veți reuși să evitați ca pantofii să alunece imediat. Pentru a pune în aplicare acest truc aveți nevoie de următoarele lucruri:
  • protector anti-alunecare pentru încălțăminte
  • Șmirghel cu granule fine
  • O cârpă umedă

Va trebui să frecați ușor talpa pantofului cu smirghel până observați că suprfața devine aspră și neuniformă. Apoi, trebuie să o curățați cu o cârpă umedă și să lipiți protectorul de încălțăminte anti- alunecare.

smirghel-antialunecare-pantofi

O variată mai simplă decât cea prezentată anterior, constă să dați pur și simplu pe talpa pantofului cu șmirghel, pentru ca suprafața să devină riguroasă și inegală. Cu acesta, de asemenea, se poate evita alunecarea pantofului. Este un truc mai eficient pe termen lung. Astfel, pantoful nu va mai aluneca.

talpa-alunecoasa-pantofi

Așadar, dacă aveți pantofi pe care nu îndrăzniți să-i purtați fiindcă alunecați cu ei, vă recomand să încercați aceste trucuri despre care v-am vorbim. Veți vedea cât de eficiente sunt. Apropo, voi ați încercat vreunul dintre aceste trucuri? Cunoașteți și alte trucuri anti-alunecare?