Cum se pot lărgi pantofii

Probabil ți s-a întâmplat să-ți cumperi o pereche de pantofi de o mărime potrivită, deoarece mărimea următoare îți era foarte mare. Acest lucru se întâmplă de obicei, deoarece forma este diferită în cazul tuturor pantofii. Uneori, eI sunt mai mari și mai confortabili și, uneori, mai rigizi și mai înguști. Dacă ai o pereche de pantofi de care nu ai reușit încă să te bucuri,  deoarece forma lor și materialul din care sunt confecționați te rănesc, în acest articol îți voi da câteva trucuri despre cum poți se pot lărgi pantofii. 

trucuri-largire-pantofi

Un truc care nu dă greș niciodată este să te încalți cu o pereche de șosete groase pe care le folosești atunci când faci sport. Ideal este să te încalți cu pantofii și să mergi prin casă cu ei. Ar fi bine să mergi toată ziua prin casă cu ei. Vei vedea că în timp ce vei face treabă prin casă, pantofii tăi vor ceda. Încearcă să faci acest lucru de cel puțin trei ori.

largire-panofi-cu-sosete

O altă soluție pentru lărgirea pantofilor este să-i umpli. Ia pantofii tăi noi și umple-i foarte bine cu pungi de plastic. Trebuie să-i ții așa cel puțin două zile, apoi scoate pungile și încearcă să mergi cu ei. Vei vedea că nu te vor mai strânge la fel de tare ca la început.

Frigul este un excelent ajutor pentru lărgirea pantofilor. Ia pantofii și umple-i foarte bine cu hârtie de ziar, până își iau formă. Apoi pune-i în congelator și lasă-i acolo trei zile. Rezultatul va fi unul incredibil.

 În cazul în care pantofii tăi sunt din piele, în magazinele de specialitate vei găsi soluții lichide speciale pentru acest tip de material. Ideea este de a da cu  spray pantoful în zonele care te strâng, și freacă lichidul până când acesta este absorbit. Pielea datorită lichidului se va întinde un pic, iar pantofii tăi vor ceda. Data viitoare când îi vei purta îți vor veni perfect.
O altă alternativă de a lărgi pantofii este de a-i uda pe interior cu alcool. Trebuie să fii foarte atentă atunci când torni alcool în pantof, pentru a evita căderea sa în exterior. Acest lucru poate deteriora materialul. Odată ce ai umezit interiorul introdu foi albe de hârtie fără nici un fel de cerneală sau  ne-imprimate, astfel încât alcoolul să nu o decoloreze. Umple bine pantoful până când acestea stau strânse. Lasă pantofii așa pentru o zi, iar apoi ia hârtia și mergi puțin pentru ca aceștia să se muleze pe picior.
largire-pantofi-cu-alcool

Acestea sunt câteva din trucurile pe care le poți folosi în caz că ai o pereche de pantofi care strânge. După cum se poate observa, sunt trucuri la îndemâna oricui. Așa că, îți recomand să apelezi la ele cu încredere ori de câte ori ai probleme cu pantofii. Este foarte important ca, atunci când ne încălțăm cu o pereche de pantofi aceștia să ne vină foarte bine, pentru a ne simți cât mai confortabil în ei. Niște pantofi care te jenează îți pot da o stări de nervozitate, atunci când nici nu te aștepți.