Cum să ne îmbrăcăm dacă avem picioare scurte

Nu toate avem picioare lungi care ne ajută să părem slabe, fără a mai fi nevoie să purtăm pantofi cu toc. De aceea în acest articol voi despre cum să ne îmbrăcăm dacă avem picioare scurte. Există câteva trucuri vestimentare pentru picioarele noastre să pară mai lungi din punct de vedere vizual, fără a fi nevoie să ne încălțăm cu tocuri. 

Bluze, tricouri și pulovere scurte

Articolele vestimentare din partea superioară a corpului, precum pulovere, bluze, cămăși, tricouri, etc…, trebuie să fie scurte și băgate chiar în pantaloni sau fuste. Astfel, se corectează disproporția existentă între partea superioară și inferioară a corpului, iar picioarele se vor vedea mai lungi. Dacă nu ne place să lăsăm burta sau zona abdominală descoperită, este bine să combinăm aceste articole vestimentare sau crop top-urile cu pantaloni sau fuste cu talia înaltă care ne ajută să mascăm picioarele scurte.

Un alt truc care poate funcționa și care ar putea atrage atenția în partea superioară a trunchiului, este purtarea de articole vestimentare imprimate, cu pietre, mărgele și altfel de detalii. Nu trebuie exagerat cu astfel de accesorii, pentru a nu încărca ținuta. Jachetele până  în talie vor fi foarte potrivite pentru a subția și alungi și mai mult silueta.

tricouri, bluze scurte

Rochiile empire

Fie că purtăm o rochie casual de zi cu zi sau una mai elegantă și sofisticată pentru o ocazie specială, modelul perfect pentru noi este cel empire. Acesta este strâmt în zona pieptului și cade lejer de la talie până la sfârșitul fustei, fără a se mula pe corp. Este ideală deoarece acest tip de rochie ne va face picioarele să pară mai lungi și le subțiri din punct de vedere vizual. Fusta rochiei nu trebuie să fie foarte lungă. Este indicat să fie deasupra genunchilor.

Pe de altă, ne avantajează și rochiile cu decolteu în V și rochiile strapless sau fără bretele. Acestea lasă complet descoperită partea decolteului și umerii. Rochiile se pot accesoriza cu coliere maxi izbitoare, pentru a atrage toată atenția în zona superioară a corpului și a o distrage din partea inferioară.

rochii empire

Fuste mini și fuste pe talie

Dacă ne place să ne scoatem în evidență picioarele cu fuste mini sau scurte, trebuie să reținem faptul că fusta mini este una din cele mai bune opțiuni. Cu toc sau fără, ne vor face picioarele frumoase și mai lungi. Dacă nu vrem să arătăm prea multă piele, putem purta fusta mini cu ciorapi negri groși și niște pantofi cu toc tot negri. Silueta noastră va fi mult mai subțire.

În plus, fustele foarte scurte, modele care încep din talie sunt cea mai bună opțiune a noastră pentru a părea mai înalte și pentru a da picioarelor noastre câțiva centimetri în plus. Le putem încerca cu tocuri. Vom arăta spectaculos.

fuste mini

Pentru ca picioarele noastre să pară mai lungi, de asemenea, putem opta și pentru pantaloni  drepți cu talia înaltă, dungi verticale și ținute monocromatice și, bineînțeles, pantofi înalți.

pantaloni drepti talie inalta

Nu trebuie să purtăm….

 

  • Pulovere sau tricouri oversize.
  • Pantaloni și fuste cu talia joasă.
  • Fuste pană la genunchi sau mai jos de genunchi.
  • Pantaloni capri, până la gleznă.
  • Imprimeuri izbitoare sau dungi orizontale în partea de jos a corpului.
  • Cizme medii sau înalte.