Sfaturi pentru organizarea genții

Noi, femeile, avem tendința de a ne cumpăra genți mari. De ce, încă nu se știe exact, dar aș spune că le cumpărăm pentru ca în ele să ne încapă cât mai multe lucruri. Cu cât este mai mare geanta, cu atât o umplem mai tare, chiar și cu lucruri de care nu avem nevoie de cele mai multe ori. De aceea vreau în acest articol să vă dau câteva sfaturi cu privire la organizarea genții. Vreau ca atunci când căutați un lucru să-l și găsiți în geantă. 

Eliminarea lucrurilor care nu sunt necesare

Trebuie să recunoaștem că, noi, femeile, umplem gențile cu lucruri care nu ne sunt deloc necesare. Ca de exemplu:
Vara în geanta noastră poți găsi sticlă destul de mare cu apă. Dar oare este necesar să purtăm în geantă o astfel de sticlă?
Două sau trei stilouri, două dintre ele este posibil nici să nu scrie.
Un caiet de mărime A4. Putem cumpăra un caiet mai mic pentru luat notițe în acele momente în care chiar avem nevoie de el (nu trebuie să uităm că vorbim de geamtă, nu de un rucsac).
Șervețele demachiante uscate și pe care uităm să le aruncăm.
Rujuri pe care niciodată nu le folosim, dar pe care le avem în geantă pentru orice eventualitate.

Regruparea lucrurilor

Secretul pentru găsirea în timp util a lucrurilor este regruparea lor. Cum? Foarte ușor!

Obiecte de primă necesitate: Acestea sunt cele pe care le folosim cel mai des și sunt cu adevărat necesare. Sunt obiecte precum cheile de la casă sau de la mașină, portofelul sau telefonul mobil.

Obiecte mai puțin indispensabile: Caiet, stilou, sticlă cu apă, produse cosmetice din ziua respectivă, căști pentru muzică, ochelari, etc.

Obiecte pe care le folosim puțin sau doar în anumite ocazii: umbrele, cremă de mâini, etc.

Trebuie să limităm apoi, obiectele care intră în fiecare categorie.

genti mari

Folosirea diverselor buzunare ale genții

Geanta nu are degeaba buzunare… Dacă ne obișnuim să putem întotdeauna aceleași lucruri în fiecare dintre buzunare, când vom avea nevoie de ele vom ști cu exactitate unde să le găsim. Nu mai trebuie să bâjbâim după ele.

geanta cu buzunare

Evitarea lucrurilor de la birou sau de la universitate

Dacă lucrăm într-un birou, nu trebuie să purtăm în geantă lucruri de la birou… Dacă este necesar, putem avea la noi în afară de geantă, o servietă unde să putem lucrurile de birou. Același lucru se întâmplă dacă suntem studente. Trebuie să scoatem din geantă lucrurile care țin de mediul universitar.

servieta dama

Cumpărarea de genți mai mici

Ultimul lucru pe care vreau să vi-l spun cu sunguranță nu va fi pe placul vostru, dar s-a demonstrat că, cu cât este mai mică geanta, cu atât mai selective suntem, atunci când trebuie să alegem obiectele cu adevărat esențiale și necesare.

Așa că, secretul este… cumpărați genți mai mici. Știu că este foarte greu să renunțați la obiectele pe care le purtați în geantă, dar cu cât este mai mică geanta, cu atât mai organizată va fi. Și adevărul e că gențile mici sunt și tare drăgălașe.

 

genti mici