Cum să te îmbraci dacă ai corp dreptunghiular

 În mod cert fiecare corp este diferit și are elemente specifice ce îl disting. Găsirea vestimentației adecvate în funcție de silueta noastră este primordială, pentru evidențierea acelor zone mai atrăgătoare și disimularea acelor zone mai puțin atrăgătoare. De aceea este important să avem elementele importante. Dacă te întrebi cum să te îmbraci dacă ai corp dreptunghiular, vei afla din acest articol. 

Cum este corpul dreptunghiular?

Corpurile dreptunghiulare se caracterizează prin lipsa formelor foarte pronunțate, fiind mai degrabă puțin drepte în zona trunchiului. Pot fi distinse de următoarele caracteristici:

  • Umeri de lățime asemănătoare cu a șoldurilor
  • Talie puțin definită

Dintre celebritățile care au acest tip de siluetă fac parte Jennifer Aniston, regina Spaniei Letizia Ortiz, Nicole Kidman sau Cameron Díaz. Pentru potențarea la maxim a acestui tip de siluete este important să se creeze senzația de forme, care să armonizeze mai mult corpul. Pentru a reuși acest lucru trebuie alese articole vestimentare adecvate.

corp dreptunghiular

Evită croielile drepte!

Prima și cea mai importantă recomandare este evitarea tuturor acelor articole vestimentare care accentuează silueta dreaptă. Rochiile care sunt strâmte în talie, fustele fără forme, pantalonii și hainele drepte fac parte dintre articolele care vor accentua lipsa formelor. Oricât de moderne ar fi, acest tip de modele nu te avantajează. Evită-le cât poți de mult.

rochie dreapta

Alege cămășile, tricourile și jachetele potrivite

Nu trebuie să uiți că trebuie să dai senzația de forme mai pronunțate. De aceea, spre deosebire de siluetele cu forme, tu poți alege cămăși, tricouri și jachete cu:

  • Imprimeuri cu dungi orizontale sau diagonale
  • Articole volane la umeri
  • Cămăși și bluze cu straturi suprapuse care se mișcă
  • Cămăși și jachete cu centuri sau care sunt strânse în talie, pentru a te ajuta să îți pui în valoare formele din acea zonă
  • Articole până deasupra șoldurilor. Evită acele cămăși și tricouri lungi
  • Articole cu guler în V care vor stiliza silueta
  • Alege jachete scurte și strâmte până deasupra șoldului, evitându-le pe cele lungi și drepte.

rochie imprimeu orizontal

Cei mai potriviți pantaloni pentru corpurile dreptunghiulare

Dacă ai acest tip de siluetă, pantalonii drepți nu trebuie să facă parte din șifonierul tău. Din contră, ai nevoie de haine care să-ți accentueze formele. Alege blugi skinny pe șolduri, care să te ajute să mărești ușor volumul acestei zone. Aceste haine vor da impresia că talia este mai mică.

blugi skinny

Alege rochii strâmte

Pentru a arăta mereu genial, alege rochii strâmte în talie. Acestea vor defini și mai mult acea zonă. Centurile sunt foarte potrivite, pentru potențarea taliei mai mici. De asemenea, sunt potrivite și rochiile cu fustă cu plii. Acestea fac ca șoldurile să pară mai late, echilibrând silueta. Modelele încrucișate sau care se strâng în talie sunt, de asemenea, perfecte pentru silueta ta.

rochii silueta dreptunghiulara

Dă o oportunitate fustelor

Femeile cu corp dreptunghiular pot opta pentru diverse tipuri de fuste, având grija ca lungimea să se potrivească staturii lor. Fustele pe talie cu plii și volane sunt perfecte pentru astfel de siluete, mai ales dacă au și o centură frumoasă. Vor face șoldurile să pară mai late. De asemenea, se pot alege fuste până la jumătatea genunchiului, cu scopul de a accentua această zonă și pentru a părea mai mică.

fuste medii