Cum să alegem mărimea corespunzătoare la palton

Când vine iarna și schimbarea de temperatură, începe inevitabil căutarea de îmbrăcăminte care să ne permită să avem un look versatil, în stilul în care ne place, în tendințe. Bineînțeles, printre cele mai reprezentative haine din această perioada se află paltoanele. Nu toate femeile știu însă care mărime li se potrivește, iar căutarea paltonului potrivit se transformă într-una obositoare. Putem însă să evităm însă acest lucru.

Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să ne luăm măsurile potrivite. Măsurăm în primul rând lățimea spatelui cu ajutorul unui centimetru de la osul umărul stâng spre umărul drept, apoi trecem la bust. Măsurăm bustul în partea cea mai voluptoasă. Apoi, trecem la lungimea brațului de la osul umărului pâna la  încheietura mâinii. După ce ne-am măsurat corpul, trebuie să ne ghidăm după următoarele măsurători standard.

Dacă cumva ajungeți în America Latină sau de ce nu locuiți acolo, trebuie să țineți cont că mărimile încep de la 26 până la 36, 38 în funcție de magazin sau poate mai mari. În Europa încep de la 36 merg până la 46 sau 48.

Mărimea europeană 36 corespunde dimensiunii de 38 cm spatele, 88 cm  bust și 60,5 cm lungime mânecă.

Mărimea 38 europeană corespunde dimensiunilor de 39 cm spate, 92 cm bust și 61 cm lungimea mânecii.

Mărimea 40 europeană corespunde dimensiunilor de 40 cm spate, 96 cm bust și 61,5 cm lungimea mânecii.

Mărimea 42 europeană corespunde dimensiunilor de 41 cm spate, 100 cm bust și 62 lungimea mânecii.

Mărimea 44 europeană corespunde dimensiunilor de 42 cm spate, 104 cm bust și 62, 5 cm lungimea mânecii.

Mărimea 46 europeană corespunde dimensiunilor de 43 cm spate, 108 cm bust și 63 cm lungimea mânecii.

Mărimea 48 europeană corespunde dimensiunilor de 44 cm spate, 112 cm bust și 63,5 cm lungimea mânecii.

Mărimea 50 europeană corespunde dimensiunilor de 45 spate, 116 bust și 64 lungimea mânecii.

Sfaturi

Ghidul măsurilor pe care vi l-am prezentat este un ghid standard. Trebuie ținut seama însă, de faptul că în instrudia modei mărimile variază în funcție de firmă și de modelul hsinei. Este posibil ca un palton ce are mărimea pe care o considerați potrivită pentru voi, să nu vă vină. Din acest motiv, este recomandat să nu vă cumpărați un palton fără a-l proba.

Paltoane sunt de obicei lungi la mânecă. Le puteți cumpăra cu mânecile puțin mai lungi sau le puteți duci la un croitor să vi le modifice. Dacă purtați o dimensiune mare, este bine să mergeți în magazinele în care știți că puteți găsi paltoane care să vi se potrivească și să vă ajute să aveți stil.

Și fiindcă am vorbit de mărimea corespunzătoare de palton, în cele ce urmează vă voi prezenta câteva modele de paltoane pe care le puteți purta în această iarnă 2016.

Zara ne pune la dispoziție un frumos palton de lână, de culoare neagră, care poate fi purtat la orice fel de ținută.

palton zara

Unele dintre propunerile pentru acest an sunt adevărate opere de artă. O astfel de propunere este paltonul de culoare albă, care surprinde și încântă privirile oricărei femei.

palton alb

DIntre noile tendințe de paltoane nu puteau lipsi cele extra-largi. În general sunt cu croială lejeră over size, alte sunt drepte. Toate sunt însă fantastice și atrăgătoare. Sunt modele cărora nu le poți rezista.

palton extra larg

palton galben

palton oversize

palton tweed