Cum se curăță bijuteriile

Una din problemele cele mai frecvente în ceea ce privește bijuteriile este tendința de a oxida. Pe ele apar pete. Dacă și vouă vi s-a întâmplat acest lucru și vreți să știți cum se pot curăța inelele, cerceii, pandantivele, brățările sau broșele, vă voi spune în acest articol.

Din acest articol veți afla câteva metode de curățare a bijuteriilor foarte simple, ecologice și economice. Sunt soluții care vă pot ajuta să vă curățați bijuteriile și să vă bucurați de ele mai mult timp.

Curățarea bijuteriilor cu bicarbonat

Unul din remediile cele mai eficiente, atunci când vine vorba de curățare, este, fără îndoială, folosirea bicarbonatului, și în acest caz, de asemenea, este util. Aplicați acest produs peste bijuterie pentru a șterge petele. Se aplică cu o cârpă umedă și se freacă ușor suprafața accesoriului afectat (cercei, pandantiv, inele, brășări, broșe…). După s-au curățat complet bijuteriile, se șterg cu o cârpă uscată, pentru a le usca. Veți observa cum vor străluci din nou.

bicarbonat pentru bijuterii

Curățarea bijuteriilor cu pastă de dinți

Dacă nu aveți bicarbonat în casă, nu vă faceți problame, o altă bună idee este înlocuirea acestui produs cu o simplă pastă de dinți. Urmați aceeași metodă de curățare: aplicați pasta de dinți peste piesa de bijuterie și frecați cu o cârpă umedă. După ce ați terminat, ștergeți bijuteria cu o cârpă uscată pentru a le reda strălucirea. Trebuie să țineți cont de faptul că pasta de dinți nu va reda culoarea inițială a bijuteriei, dar le va face să strălucească și le va curăța foarte bine.


 

pasta dinti pentru bijuterii

Curățarea bijuteriilor cu alte produse

Pentru a curăța bijuteriile oxidate trebuie să căutați produse efervescente. Este indicat să vă puneți accesoriile într-un vas cu apă în care ați pus câteva aspirine. Lăsați pastilele să se dizolve. Bijuteriile trebuie să stea în apa cu aspirină între 5 și 10 minute. După aceea se scot bijuteriile și se șterg cu o cârpă. Veți observa că își vor recupera strălucirea iar petele vor dispărea datorită puterii efervescente. Puteți scufunda bijuteriile într-un pahar cu cola.

Un alt truc de curățare a bijuteriilor foarte ușor este folosirea demachiantelor pentru ochi. Acest remediu este perfect paentru toate acele piese care, deși sunt oxidate, și-au pierdut strălucirea. Aplicați demachiantul pe un disc de bumbac și frecați cu el accesoriile.

cola pentru bijuterii

Evitarea oxidării bijuteriilor

Dacă vreți să evitați oxidarea bijuteriilor și vreți să le purtați mai mult timp, rețineți următorul truc. Aplicați pe piesele de bijuterie lac de unghii. Acestea își vor recăpăta strălucirea. Puteți aplica și lac incolor pe piesele oxidate pentru a acoperi oxidarea. Ambele metode vă vor ajuta să le redați strălucirea bijuteriilor. De asemenea, le vor proteja contra factorilor externi.

evitarea oxidarii bijuteriilor

După cum puteți observa, există diverse soluții la care puteți apela pentru a vă curăța bijuteriile. Cu ajutorul lor puteți oricând să aveți niște bijuterii fără de pete. De aceea vă recomand să le folosiți ori câte ori vă confruntați cu astfel de probleme. Cum vi se par aceste soluții? Nu-i așa că sunt niște soluții la îndemână oricui și foarte interesante? V-ați fi gândit că se pot curăța bijuteriile cu cola?