Cum să alegi costumul de baie în funcție de imperfecțiunile tale

Odată cu venirea verii și a căldurii sufocante, piscina sau plaja ne cheamă. Vine momentul în care trebuie să arătăm mai mult din cât ne-ar plăcea. Totuși, datorită faptului că toate avem defecte și complexe, de multe ori ezităm să ne expunem.

Și în final, când în sfârșit ne facem curaj, tot nu ne simțim bine, acoperindu-ne cu pareo și dorindu-ne să trecem neobservate. Ei bine, s-a terminat, astăzi îți voi spune cele mai bune trucuri de alegere a costumului de baie ideal. Datorită lor nu vei mai ține cont de silueta ta. Toate avem dreptul să ne afișăm corpul cu mândrie și să fim privite cu invidie.  

Talie

Dacă ai o siluetă cu puțină talie, rectangulară sau tip măr, ideal ar fi să cauți un costum cu bikini sau trikini în culori vii, cu imprimeuri, broderii sau volane. Ideea e să dai volum pieptului și șoldurilor. Astfel, vei crea un efect optic de corp cu curbe și prin urmare a unei talii mai îngustă.

Pe de altă parte, dacă vrei să ascunzi vergeturile, pielea lăsată sau striațiile din zona taliei, cel mai bun costum pentru tine este cel cu chilot înalt, stilul anilor 50, foarte la modă acum. Este un tip de costum care subțiază talia și este porivit pentru aproape orice tip de silueta. O altă opțiune este alegerea unui costum cu centură sau formă de centură în talie.

costume baie

Pieptul

Pentru un piept mic, soluția este foarte simplă. Caută un costum sau un bikini cu partea superioară mai deschisă și cu mai multe detalii în partea de jos. Profită de faptul că volanele, franjurii și imprimeurile etnice și florale sunt la modă și alegeți unul.

Dacă ai piep mare, asigură-te că partea superioară a costumului tău de baie este bine întărită, pentru a-ți susține bine pieptul. În caz contrar, pieptul se va lăsa prea tare și pe lângă faptul că va fi incomod, poate ieși din sutien în mod accidental. Renunță la sutientele tip triunghi sau fără bretele. Dacă vrei ca pieptul tău să pară mai mic, alege costume de baie închise la culoare și prinse de gât.

costum baie piept mare

Partea dorsală

Dacă ești complexată de partea ta dorsală fiindcă este plată sau mică, va trebui să alegi un tip de chilot care să-i dea volum. Poți reuși acest lucru cu volane, franjuri sau imprimeuri îndrăznețe și cu culori strălucitoare. Poți purta și costume de baie tip fustiță și cu texturi metalizate.

Pentru ca partea dorsală să pară mai mică decât este în realitate, optează pentru chiloți înalți în stilul anilor 50, în culori simle și închise. Dacă alegi un costum dintr-o singură piesă, încearcă ca partea inferioară să fie mai închisă, poți adăuga și niște volane în partea superioară, pentru o senzație de echilibru mai mare.

modele costume baie

Mici defecte

Deja am vorbit despre complexele cele mai întâlnite cu care o femeie se confruntă. Totuși, te-ar putea interesa alte câteva trucuri, pentru defecte puțin mai concrete:

  • Dacă ești complexată de zona burții, alege costume de baie din două piese, cu partea superioară imitând un tricou cu bretele. Există diverse modele la modă.
  • Pentru niște umeri lați costumele de baie asimetrice sunt cea mai bună opțiune. Dacă porți un umăr descoperit, vei crea un efect optic imediat, care va face ca zona să pară mai îngustă.
  • Dacă ești complexată de coapsele late, alege un costum cu fustă sau pareo inclus. Asigură-te că partea superioară este izbitoare.
  • Un tors prea scurt nu va mai fi o problemă dacă vei purta cu costum de baie cu top înalt și izbitor și un chilot cu talia joasă.
  • Pentru niște picioare scurte, cel mai bun costum este cel cu chilot cu talia înaltă accentuată în zona abdomenului, în stilul anilor 80. Astfel, picioarele tale vor părea mai lungi și zvelte.

costume baie mici defecte