Regulile pălăriei de damă

Pălăria este un accesoriu din garderobă care, corespunzător folosit, poate transforma o persoană într-una foarte elegantă.

Cum se poartă o pălărie în mod corespunzător

Pălăria- accesoriu ce este folosit pentru acoperirea capului, și constă dintr-un bor și calotă. Este un accesoriu foarte elegant și izbitor dacă este purtat corespunzător. Purtarea unei pălării într-un mod elegant, deosebit are anumite reguli sau coduri de folosire foarte simple.

– Mărimea pălăriei descrește pe măsură ce trece ziua. Adică, dimineața putem purta pălării mai mari, etc. Pe măsură ce trece ziua, pălăria trebuie să fie mai mică până renunțăm la ea seara, în majoritatea cazurilor. Costumele de seară nu admit pălării (până când un design avangardist nu va impune stilul său cum s-a întâmplat cu alte elemente din garderoba masculină și feminină).

– Pălăria trebuie să se asorteze cu restul vestimentației și cu trăsăturile persoanei care o poartă. Borul pălăriei trebuie să facă umbra, cel puțin până la nivelul ochilor. Pălăriile foarte mari sunt de obicei deranjante și dificil de purtat.

– Fețele mai rotunde ar trebui să opteze pentru o pălărie cu bor mic și cu calotă mai mare. Fețele alungite pot opta pentru pălării cu bor mai mare și calotă puțin mai joasă.

– Pălăriile din material subțiri și din paie, rafie sau dintr-un material similar, ar trebui să fie purtate în sezonul de primăvară/vară. Pălăriile de fetru, lână sau alte materiale mai călduroase ar trebui lăsate pentru sezonul de toamnă și iarnă. Alte tipuri de material, precum pielea, se pot purta în orice perioadă a anului, în funcție de modul de confecționare a pălăriei și de stilul său.

palarii vara

palarie fetru

– Pălăria poate fi înlocuită de o tocă, în marea majoritate a cazurilor, deși nu sunt atât frumoase și elegante precum o pălărie. Designerii se străduiesc să le dea importanță acestor accesorii și creațiilor lor spectaculoase.

toca

– Pălăria, în afară unor excepții rare, nu se dă jos în niciun moment, nici de la ceremonie, nici de la o sărbătoare. Dacă sunt pălării deranjante datorită dimensiunilor lor mari, se poate face o excepție. Se poate da jos sau se poate schimba cu una de o dimensiune mai potrivită.

– Doamnele pot purta pălării în interior-o biserică, un salon, etc-și când vorbesc cu o altă persoană, fie într-un spațiu interior sau în aer liber.

– Pălăriile cu bor mare fac o persoană să pară mai scundă. Pălăriile cu calota ridicată, fac o persoană să pară mai înaltă.

palarie bor mare

– Alegerea pălăriei potrivite este un lucru foarte important. Nu trebuie să ne lăsăm atrase de aspectul impresionant al unei pălării. Trebuie ales un model care să se avantajeze în funcție de fizionomia și vestimentația noastră. Există pălării foarte spectaculoase, dar nepotrivite pentru persoanele care le poartă.

Așadar, dacă vă place să purtați pălării, vă recomand să rețineți aceste câteva reguli simple și să le puneți în aplicare. Veți vedea că odată respectate aceste reguli, vă va veni foarte ușor să vă alegeți pălăria potrivită și să o purtați corespunpuzător. În prezent, există o gamă variată de modele de pălării, trebuie doar să aveți răbdare să alegeți modelul care vi se potrivește cel mai bine.