Ia în calcul aceste sfaturi dacă vrei să joci la pariuri sportive

Pariurile sportive nu mai sunt de multă vreme o noutate în viaţa noastră cotidiană. Fie ca o faci sporadic sau destul de des, să pui un pariu sportiv a devenit astăzi mai mult decât obişnuinţă, e cu adevărat o banalitate.

Deschizi telefonul, vezi o reclamă la un eveniment sportiv şi imediat te-ai şi gândit la un pariu care să îţi aducă fonduri suplimentare. Şi o poţi face în 2 moduri distincte, online sau la o casă de pariuri din multele care se găsesc în apropierea casei tale. Dar ştii oare cu adevărat să plasezi un pariu sportiv? Vom dezbate acest lucru în următoarele rânduri aşa că urmăreşte-ne cu atenţie.

Cercetează înainte de a paria pe un joc

Oferta de pariuri sportive este una atât de vastă încât în mod cert că fiecare parior îşi va găsi acolo sportul preferat. Problema însă nu este oferta unei case de pariuri ci mai ales modul în care selectezi pariul cu cele mai mari şanse de reuşită.

Şi ca să faci acest lucru nu este de ajuns să ai o oarecare expertiză într-un sport, trebuie să faci şi ceva muncă de cercetare. Degeaba ai găsit un eveniment sportiv cu o cotă 2 care te atrage, biletul nu este din start şi unul câştigător.

Asta din cauză că ai ales cu inima şi nu ai gândit înainte de a paria. Pariurile sportive sunt unele dintre puţinele oportunităţi în care informarea şi cercetarea poate înclina balanţa în favoarea ta şi în acest fel să ai parte şi de câştigul dorit.

Ai la dispoziţie suficiente statistici şi analize detaliate despre un eveniment care în final nu fac decât să contureze foarte clar şansele tale de reuşită. Deci de ce să le iroseşti când poţi atât de uşor să beneficiezi de ele?  Acordă-le doar câteva minute din preţiosul tău timp şi în mod cert că vei deveni un parior de succes.

Nu paria pe bază emoţională

Este posibil să fi un fan împătimit al unei echipe de fotbal, de handbal sau de baschet şi să o urmezi peste tot în lume. Este până la urmă corect să ai o asemenea pasiune, este sportul tău favorit şi aşa înţelegi tu să îţi exprimi entuziasmul şi sprijinul pentru echipa ta favorită.

Dar când vine vorba despre un pariu pe echipa ta favorită trebuie să gândeşti de 2 ori înainte de a miza pe ea. Dacă joacă cu o echipă mai slab cotată, este în ordine să pariezi pe ea, dar dacă întâlneşte o echipă de valoarea sa sau chiar peste, evită să faci acest lucru.

Să pariezi emoţional este reţeta cea mai sigură către eşec şi ca parior nu îţi doreşti în nici un caz aşa ceva. În mod practic nu faci decât să arunci cu proprii tăi bani la gunoi, pentru că un asemenea pariu are încă din start cele mai mari şanse de nereuşită.

Va trebui deci să te detaşezi emoţional de acest fel de pariu sportiv şi să îl tratezi cum faci de obicei cu celelalte. Asta înseamnă să te informezi, să studiezi statisticile şi informaţiile existente despre echipa pe care vrei să pariezi şi abia după să decizi ce miză arunci în joc.

Manageriază cu atenţie bugetul de joc

Când pariezi la o casă de pariuri sau în mediul online este foarte clar că îţi doreşti un singur lucru, succesul financiar. Şi nu este nimic rău în asta, în final îţi mizezi proprii tăi bani şi nu îţi doreşti să îi pierzi la fiecare pariu depus.

Dar ca orice alt lucru din viaţă, uneori câştigi dar alteori pierzi. Partea de câştig este cea mai dorită de către orice parior şi atunci când ea apare va încununa fără nici un dubiu experienţa ta de jucător. Ai pariat după ce ai studiat cu atenţie oferta şi ai avut poate şi un dram de noroc. Şi cum bugetul tău s-a diminuat în urma pariului depus alege să îl reîntregeşti. Restul, adică plusul obţinut din pariul câştigător, transformă-l într-un fond de rezervă de care să te foloseşti.

Dar dacă pierzi, tratează totul ca pe un rezultat negativ al sorţii şi acceptă situaţia creată. Dar în nici un caz nu alege să joci la recuperare, pentru că este dovedit de către toţi specialiştii din această lume că jocul la recuperare este cea mai proastă strategie de adoptat de către orice parior sportiv.

Nu numai că te vei adânci în pierderi dar bugetul tău va suferi daune serioase pe care va fi greu să le suporţi. Şi în acest fel te vei apropia şi de cel mai mare pericol care pândeşte un parior sportiv, dependenţa faţă de jocurile de noroc.

Tocmai de aceea managerierea bugetului de joc este atât de importantă, te ţine departe de acest pericol şi îţi arată doar partea frumoasă a pariurilor sportive. Pierzi, tratează totul cu nonşalanţă şi aşteaptă o nouă zi mai norocoasă.

Concluzie

Şi secţiunea de pariuri sportive face parte din oferta unei case de pariuri, aşa că aşteaptă-te şi aici la un grad ridicat de risc. În fond asta înseamnă jocurile de noroc şi poate tocmai de aceea te atrag atât de mult. Dar un parior de succes nu înseamnă un câştigător pe bandă rulantă, înseamnă experienţă de joc plăcută şi mai ales evitarea de pierderi financiare însemnate.