Pantofii bicolori, o modă printre fashioniste

Este necesar să spunem că, în ceea ce privește moda, putem vorbi de o perioadă înainte și după Gabrielle „Coco“ Chanel, deoarece contribuția sa enormă în lumea modei este de necontestat.

Deci, Coco Chanel a fost o femeie care, datorită gândirii sale liberale, a reușit să rupă stereotipurile, lăsând în urmă reguli marcate de inegalitate și discriminare sexuală împotriva femeilor, care la acel moment erau evidente. Cu toate acestea, este corect să spunem că Chanel, dincolo de a fi un designer de modă, este o sursă de inspirație veșnică de la o femeie puternică, modernă și vizionară.

Și aceste caracteristici nu puteau să nu aibă legătură cu fiecare dintre creațiile sale. Pantofii săi bicolori celebri și clasici, care au supraviețuit în timp, încă de la începuturile sale în 1957, inspirați de pantofi de sex masculin din acea epocă, sunt un exemplu în acest sens. Ei au un design special, pete negre plasate strategic în vârful degetelor, utilizați în purtarea zilnică.

pantofi

Acest tip de pantof oferă confort și eleganță femeilor, deoarece călcâiul pătrat atinge doar cinci centimetri, o combinație perfectă de rafinament și confort. Așadar, pantoful bicolor, a devenit o altă opțiune pentru femei la sfârșitul anilor ’50, deoarece la acel moment tocurile înalte au fost cele care au dominat piața.

Combinația de culori între bej și negru nu a fost o decizie capricioasă, deoarece culoarea bej de pe partea din spate a pantofului a avut ca scop prelungirea piciorului, astfel încât Coco a vrut să-l modeleze, împreună cu Raymon Massaro care a reușit să construiască acest model de pantofi bicolori. Din fericire pentru renumita firmă de modă, sprijinul lui Massaro rămâne intact și astăzi putem conta pe minunatele creații lucrate manual în această firmă.

pantofi bicolori la moda pantofi bicolori

Fără îndoială că pantoful bicolor a reușit să se poziționeze, datorită unor fashion-icons ale vremii precum Catherine Deneuve, Romy Schneider, Jane Fonda, printre altele, care au încorporat acești pantofi în costumele lor. Deși inițial au fost lansați în patru combinații; bej și negru, bej și bleumarin, bej și maro și bej și roșu, combinația care a avut cel mai mare succes și, ulterior, a fost popularizată cu mai multă forță, a fost bej și negru, care rămâne până astăzi unii dintre pantofii atemporali purtați de toate fashionistele.

pantofi tendinte pantofi bicolori 2017