Stilul militar – un must-have

Uniformele militare au avut întotdeauna un farmec aparte în ciuda autorității și ierarhiei care le reprezintă, deși marele mistic poate fi găsit în cele mai vechi uniforme.

Călătorind în trecut în una dintre cele mai triste și mai dureroase perioade din istoria omenirii, al doilea război mondial, este implicată în mod clar lumea modei și ne referim la conexiunea dintre Hugo Boss și Partidul Național Socialist, atunci când în 1933 a devenit furnizorul oficial de uniforme al partidului socialist, o afacere atât de profitabilă pentru Boss în această perioadă, încât a încetat producția de haine civile și s-a dedicat confecției de uniforme. Uniformele proiectate de Hugo Boss, au salutat un solvent estetic unic, elegant, sobru și impunător; paltoane din cașmir, cizme înalte, culori cum ar fi negru, kaki, gri și alb au fost o parte din paleta de culori folosite.

hugo boss

Introducerea stilului militar în moda urbană are loc în anii ’60 și ’70. În această perioadă, diferitele stiluri politice, sociale și economice diferite au marcat începutul și apariția culturii ca un simbol de protest al hipioților suburbani împotriva războiului din Vietnam, în principal prin jachete folosite în stil militar decorate cu embleme reprezentând pace și iubire. Cultura Punk pe de altă parte, ca o ironizare a tuturor dogmelor impuse de societate, ierarhie și autoritate, a fost reprezentată de elemente simbolizând neascultare și stiluri de viață conduse de anarhie și independență. Experimentul a fost unul dintre cele mai mari surse de inspirație a acestei mișcări, care a implicat diverse domenii.

După cum știm deja, moda este ciclică, și stilul militar s-a impus din nou în prezent. Astfel, au din nou la baza stilul militar, pasarelele fiind dominate de tonuri pămantii, verde militar, negru, camel, printre altele.

moda 2017 moda- haine

Unii designeri care au pariat pe această tendință sunt: Balmain, casa franceză a prezentat o propunere militară literalmente completă; pielea devine protagonist în această propunere, subliniind frumusețea și senzualitatea femeilor. Pucci, prezintă o propunere dominată de nuanțe de verde și diferit variante ale acestuia. Amestecul de texturi, folii transparente sugestive, completate de piele și țesături. Isabel Marant aduce stilul militar pe paltoane supradimensionate, pantaloni cu talia înaltă, toate combinate cu o paletă rafinată de ocru, verde și maro.

moda militara tendinte moda til militar