Ghid de stil: imprimeul tartan (carouri)

Tartanul este ceea ce noi numim țesătura scoțiană, un material complet legendar, care este de obicei asociat direct cu Scoția, dar acest material are o istorie mai lungă decât costumul clasic scoțian, din moment ce datează de aproape 4000 de ani în urmă.

Din toamna anului 2014, tartanul a câștigat teren în diferitele colecții ale unor mărci și designeri precum Vera Wang, Max Mara, Saint Laurent, Ralph Laurent și alții.

Acest material legendar european, care se bazează pe un design geometric secvential de linii colorate care realizează o structură de grilă, a fost inițial făcut cu fire de lână vopsite în culori diferite.

Astăzi putem spune că tartanul a fost consacrat ca fiind unul dintre imprimeurile de bază care poate demonstra diversitatea, prin diverse articole de îmbrăcăminte, cum ar fi pantaloni, cămăși, fuste, pulovere, fulare, jachete, la obiecte decorative pentru casă.

carouri la moda carouri imprimeu tartan

Această tendință în culori predominant închise, a fost încadrată într-o gamă largă de stiluri variind de la epoca grunge de neuitat, la un stil mai delicat. Dar, fără îndoială, o culoare care ne seduce complet este compoziția tradițională de negru cu roșu, astfel este amploarea acestui model o cămașă carouri roșu și negru care a devenit un must-have în dulapul atât al femeilor, cât și al bărbaților.

Acest imprimeu este foarte versatil,  elegant si discret, și poate fi purtat fără nici o problemă, la birou sau la o plimbare. Înainte de a vă decide să utilizați acest imprimeu, nu va limitați doar la cămăși, de asemenea, încercați și alte culori cum ar fi verde, albastru, alb, maro, gri și de ce nu unele nuanțe pastelate.