Rochia baby-doll, un must-have în lumea modei

Sunt haine care nu au nevoie de permisiune pentru a intra dulapul nostru, acest tip de îmbrăcăminte este numit în mod obișnuit, de bază. În cadrul acestui grup select, putem include fără prea mari probleme rochiile de tip baby doll, acest nume este atribuit filmului creat de Elia Kazan, care în 1956 a inclus ca parte a garderobei lui Carroll Baker o rochie de mătase albă scurtă. La acel moment, acest articol de îmbrăcăminte a provocat controverse mari și de aceea, rochia a luat numele filmului.

Mai târziu, acest articol de îmbrăcăminte a început să ia avânt puternic, deoarece scenariul s-a schimbat, și ea a trecut din intimitatea camerei la expunerea totală pe străzi. În anii ’60, acest articol de îmbrăcăminte a devenit un simbol al feminității, inocenței si senzualității dintr-o dată, folosit de marile figuri publice din acest moment, Mia Farrow, Audrey Hepburn și Twiggy, care le purtau cu pantofi stil Mary Jane.

chii rochii la moda

În anii ’70, așa numita rochie baby-doll, a fost transformată într-un articol hippie cu un aspect boem, fiind însoțită de elemente noi, cum ar fi cizme, veste, jachete de piele de căprioară cu franjuri, jachete din piele și alte articole de îmbrăcăminte favorite la construirea unui costum.

Trebuie să spunem că rochia care a devenit populară în 1956 a evoluat, deoarece în lumea modei este inevitabil ca în fiecare an, să se reînnoiască și să se reinventeze modele clasice, care devin interpretări noi și diferite dezvoltate de diferite mărci de lux și designeri, cum ar fi Valentino, Carven, Sonia Rykiel, Calvin Klein, Chloé, Lanvin, Alexander Wang, printre alții.

tendinte moda

Fie că un aspect hippie chic sau poate un stil grunge sau pur și simplu de modelul clasic ultra feminin al anilor ’60, rochia baby-doll este un fel de rochie foarte potrivită pentru cele mai multe femeiș a devenit o opțiune excelentă, fie de a purtat la birou sau la școală, totul depinde de modul în care o combină cu alte articole vestimentare.