Ghid de combinare a culorilor

Face combinații de culori este mult simplu decât pare. Nu trebuie să fie frică să amestecăm două, trei sau mai multe nuanțe. Nu există norme, nici reguli stabilite, doar dorința de a încerca și risca diverse combinații. Cu toatea astea, am încercat să găsesc răspuns la veșnica întrebare pe care ne-o punem în fața șifonierului: ce culori se combină mai bine între ele?

Negru: este considerată una din culorile neutre, este cea mai simplă culoare de combinat, având în vedere că se combină cu orice culoare. De asemenea, este potrivită pentru ținutele monocromatice. Cel mai simplu este să căutăm articole vestimentare cu o intensitate determinată, pentru ca împreună să pară o singură culoare.

Alb: ca și în cazul culorii anterioare, se combină cu orice culoare. Gri, bej și gama pastelurilor, dacă vreți ceva mai fresh, și roșu și bleumarin, pentru a demonstra securitate și încredere în sine.

Albastru: aici intensitatea joacă un rol cheie. În versiunea mai deschisă, se pot folosi alte nuanțe pastelate precum galben, roz, mov, precum și bleumarin, pentru a ne juca cu varietatea. Dacă este un albastru intens putem opta pentru fucsia, alb, muștar, portocaliu sau roșu.

Roz: în cazul acestei culori se poate folosi gri și alb, pentru o combinație suavă, și negru pentru a tărie. Verde și maro, de asemenea, se potrivesc cu un roz mai suav.

Verde: în versiunea militară permite o mare varietate de posibilități, nu doar cu nuanțe pământii, ci și gama de pasteluri și culori neutre. Verdele mai închis se poate combina cu galben și portocaliu. Verdele acvamarin sau smarald poate fi combinat cu roz.

Roșu: deși negru și alb întotdeauna sunt de obicei cele mai recurente, putem îndrăzni să facem amestecuri mai explozive precum este rozul odată interzis.

Portocaliu: nuanțele pământii și alb sunt prietenii obișnuiți, deși gri și bleumarin, de asemenea, pot fi folosite pentru un amestec interesant.

Galben: fiind o culoare caldă, aliații acestei culori trebuie căutați printre culorile reci precum albastru sau verde. De asemenea, grena și movse pot combina cu galben.

Mov: portocaliu, maro, roșu, gri și, mai ales, toată gama lila și mov pentru suavizare.

Maro: este cea mai complicat de combinat. Dacă nu îndrăznim cu gri sau verde, putem recurge la bej și camel. Este o combinație care niciodată nu dă greș.

Idei de combinații

Nuanțe negru și roz

negru cu roz

Colori bej, cafeniu și verde

bej cu cafeniu+verde

Nuanțe portocaliu și albastru

portocaliu+albastru

Nuanțe deschise și albastru

nuante deschise+albastru

Nuanțe de galben, albastru și verde

galben+albastru+verde

Culori roz, albastru, verde și mov

roz, albastru, verde

 Nuanțe roz, acvamarin și gri

roz cu gri

Nuanțe deschise de albastru și bej

albastru deschis +bej

Galben și verde

galben+verde

Lila și roz

lila +roz

Nuanțe albastru, roz și bej

albastru roz +bej

Culori portocaliu și mov

portocaliu+mov

Nuanțe de verde și roz

verde +roz

Nuanțe maro, portocaliu și galben

maro+portocaliu+galben

Nuanțe negru, cafeniu și galben

negru+cafeniu+galben

Culori deschise și bleumarin

culori deschise+bleumarin

Nuanțe bleumarin, cafeniu, verde și galben

bleumarin+cafeniu

Gama de culoare muștar

culori mustar

Culori albastru, roșu și nuanțe deschise

albastru+rosu

Prună și albastru

pruna+albastru

Nuanțe negru, vișiniu și gri

negru+visiniu+gri

Bleumarin, culoarea prunei și bej

bleumarin+bej+visiniu

Gri, bleumarin și roz

gri+bleumarin

Acestea sunt câteva dintre ideile cu privire la combinațiile de culori care se pot face. Sper să vă fie de ajutor.