Cum sa indepartezi unghiile acrilice acasa

Selectiile de produse ale Everygirl sunt organizate de echipa editoriala. Daca cumparati ceva prin link-urile noastre, este posibil sa castigam un comision de afiliat, fara niciun cost pentru dvs. Va recomandam doar produse pe care le iubim cu adevarat.

Multi oameni considera ca perspectiva de a-si face o manichiura acasa este destul de descurajanta, dar incercarea de a indeparta unghiile acrilice fara asistenta unui tehnician de unghii poate fi deosebit de intimidanta. Cu totii am auzit (sau poate chiar am experimentat) povestile de groaza ale acrilicelor smulse dureros si ale patului de unghii rupte, si cine vrea sa experimenteze toate astea? Nici unul. Dar daca nu aveti timp sa ajungeti la un salon si aveti nevoie de unghiile acrilice disparute cat de curand, este posibil sa le indepartati in siguranta acasa. Este doar despre a sti ce metode sunt de fapt eficiente si nu daunatoare. Nu putem avea unghii cruste, sparte pentru vara, doamnelor. 

Internetul este inundat de diferite abordari DIY pentru a va indeparta singuri acrilicele, de la apa fierbinte la ata dentara pana la introducerea unui card de credit sub ele (cu siguranta stati departe de acesta). Asadar, suntem aici pentru a va spune adevarul rece: trebuie sa folositi acetona pentru a va indeparta unghiile acrilice. Nu lasa pe nimeni sa-ti spuna altfel! Este singura modalitate de a le elimina care asigura ca nu exista daune in exces la unghiile tale naturale. Acetona face, de asemenea, cea mai amanuntita treaba si mentine procesul complet fara durere. Asadar, fara alte prelungiri, iata cum sa indepartezi de fapt unghiile acrilice de acasa, intr-un mod in care unghiile naturale iti vor multumi pentru mai tarziu:

Cum sa indepartezi unghiile acrilice

Taiati si Buff

Pentru a incepe procesul de indepartare, veti dori sa taiati toata lungimea in exces de pe acrilicele dvs. si sa slefuiti tot lacul (moment devastator, dar trebuie facut). Dar, acest lucru va face indepartarea unghiilor mult mai usoara, permitand acetonei sa se inmoaie (la care vom ajunge intr-un moment). 

Ce vei avea nevoie:

  • Unghiera
  • Pila de unghii
  • Dispozitiv de indepartare a ojei cu acetona

Instructiuni:

Pasul 1: Folosind o pereche puternica de masini de taiat unghii, taiati unghiile acrilice cat mai scurte posibil, fara a va taia unghiile reale si a va deteriora paturile de unghii. 

Pasul 2:  Daca aveti lac obisnuit deasupra acrilicelor, il puteti elimina pur si simplu cu un agent de indepartare a lacului de unghii cu acetona (majoritatea agentilor de indepartare a lacului de unghii contin acetona in ele si functioneaza mai eficient, dar detergentul fara acetona poate functiona si). Cu lac de gel, utilizati partea cu granulatie grosiera a pilei de unghii pentru a indeparta stratul de acoperire stralucitor. 

Pasul 3: Continuati sa va pilati usor unghia pana cand stralucirea unghiei dispare complet. Aveti mare grija sa nu lustruiti prea mult acrilicul, deoarece poate ajunge sa slabeasca si/sau sa va deterioreze unghiile naturale. O regula buna este sa lasati un strat subtire de acril care sa acopere toata unghia naturala, iar de restul se va ocupa de restul inmuiatul cu acetona. 

Metoda cu acetona #1: folie

Folosirea acetonei acasa este putin intimidanta, deoarece este o substanta chimica intensa, cu un miros si mai intens, care va poate lasa unghiile fragile si uscate. Dar, asa cum am vorbit mai devreme, multe metode care sunt etichetate drept „optiuni mai blande” nu sunt modalitati sigure de a elimina acrilicele si pot fi atat dureroase, cat si ineficiente. Atata timp cat abordati procesul cu atentie, utilizarea acetonei este absolut sigura si este cu siguranta cel mai bun pariu al nostru. 

Exista doua metode diferite de indepartare a unghiilor acrilice cu acetona, prima fiind metoda foliei. Aceasta este abordarea folosita la un salon de unghii si permite contactul minim piele-acetona. Desi este putin complicat, putin timp si rabdare cu acesti pasi va vor scoate in siguranta acrilicele in cel mai scurt timp.

Ce vei avea nevoie:

  • Acetona pura
  • Bile de bumbac
  • Folie de aluminiu
  • Prosop fierbinte
  • Pila de unghii
  • Impingator de cuticula

Instructiuni:

Pasul 1: Inmuiati o minge de vata in acetona si puneti-o deasupra patului de unghii acoperit cu acril. Odata ce acopera intreaga zona, infasurati-o strans intr-o bucata mica de folie de tabla. A face acest lucru cu mana ta non-dominanta poate fi o bataie de cap, asa ca ia-o incet (sau, ai pe cineva acolo sa te ajute pentru a usura cu adevarat procesul)! Daca faceti acest lucru de unul singur, va sugeram sa faceti o mana odata pentru un spatiu minim pentru erori. 

Pasul 2: Odata ce unghiile tale sunt infasurate, strange-le pe fiecare dintre ele pentru a vedea daca un pic de acetona se scurge atunci cand faci asta – acesta este un lucru bun! Asa stii ca ai suficienta acetona pe minge de bumbac. Acum, lasa fiecare unghie sa se inmoaie timp de minim 10 minute. Daca acrilicul nu s-a stricat corespunzator in acest interval de timp, il puteti lasa sa se inmoaie pana la 20 de minute. Pentru a accelera procesul, puteti pune un prosop fierbinte deasupra unghiilor invelite in folie, deoarece acetona calda functioneaza mult mai repede. 

Pasul 3: Indepartati folia si slefuiti usor orice material acrilic ramas si utilizati un dispozitiv de impingere a cuticulelor pentru a indeparta usor orice exces care a devenit o consistenta lipicioasa. Daca bucatile ramase nu se desprind usor cu o pila de unghii, incercati sa impachetati din nou tema pentru inca cateva minute. Rabdarea este cheia!

Metoda cu acetona #2: Inmuierea in bol

Aceasta alta metoda de indepartare necesita mai putina munca, dar va expune pielea la un nivel mai ridicat de acetona. Acest lucru nu este daunator in niciun caz – asigurati-va ca urmati pasii corespunzatori de ingrijire ulterioara si veti fi gata de plecare.

Ce vei avea nevoie:

  • Acetona pura
  • Un castron
  • Apa calda
  • Pila de unghii
  • Impingator de cuticula

Instructiuni:

Pasul 1: Luati sticla de acetona si treceti-o sub apa calda. Acest pas nu este 100% necesar, dar, asa cum am mentionat deja, utilizarea acetonei calde accelereaza procesul de indepartare. 

Pasul 2:  Turnati acetona intr-un castron si inmuiati mana pentru a va scufunda complet toate unghiile si lasati-le sa se inmoaie timp de aproximativ 30 de minute. Pe masura ce se inmoaie, foloseste-ti degetul mare pentru a-ti freca usor celelalte unghii pentru a ajuta acrilicul sa se desprinda.

Pasul 3: Veti observa acea consistenta lipicioasa in care acrilicul incepe sa se topeasca. Ia-ti impingatorul de cuticule si razuieste-l usor de pe patul unghiei. Odata ce cea mai mare parte a disparut si ati terminat de inmuiat, uscati-va unghiile si folositi pila de unghii pentru a indeparta bucatile mici de exces de acril. 

Hidrateaza-ti unghiile

Odata terminat procesul de indepartare, unghiile tale se vor simti foarte  uscate, indiferent de metoda pe care ai folosit-o. Dar, nu trebuie sa va faceti griji. Le puteti face sa arate si sa se simta bine ca noi cu produsele hidratante si hidratante potrivite:

Ce vei avea nevoie:

  • Apa calda
  • Sapun bland
  • Ulei de cuticule
  • Tratament de intarire a unghiilor (daca este necesar)

Pasul 1:  Imediat dupa indepartarea acrilicelor, spalati-va mainile cu apa calda si un sapun bland pentru a va asigura ca toate substantele chimice in exces de acetona sunt indepartate de pe piele.

Pasul 2:  Aplicati un ulei de cuticule in jurul patului de unghii pentru a ajuta la hidratarea zonei.

Pasul 3:  Daca unghiile tale se simt deosebit de slabe sau deteriorate, opteaza pentru un tratament de intarire a unghiilor si aplica-l pe unghii de cateva ori pe saptamana. De asemenea, este o idee buna sa ramaneti pe unghiile cu gel sau sa apasati pe unghiile pana cand acestea se simt suficient de puternice pentru a da o noua incercare acrilicelor.