Cat ar trebui sa platesti pentru haine?

Am petrecut aproape 11 ani pe partea de productie a modei. Probabil crezi ca voi striga „Plateste mai mult! Sprijina designerii buni!” ca multe articole de acolo. Din pacate, nu este atat de usor.

A trebuit sa lucrez cu clienti cu toate tipurile de bugete, de la tipi care au primit un soc cu sticker la blugi de 50 de dolari, pana la directori executivi care au zburat la New York doar pentru a face cumparaturi.

Puteti vedea cum a oferi anumite numere pe care ar trebui sa le platiti ar putea fi o problema.

Asa ca va voi oferi ceva si mai util: voi impartasi cu voi informatii despre de ce anumite haine costa mai mult si despre ce face ceva „mai ieftin” din experienta mea de designer.

La final, va voi inarma cu cateva mentalitati pe care sa le folositi atunci cand mergeti la cumparaturi, astfel incat sa puteti face alegeri mai bune. Acest ghid nu este aici pentru a demoniza produsele mai ieftine sau chiar pentru a va face de rusine sa cumparati haine mai scumpe. Este vorba despre a putea determina ce punct de calitate si pret are sens pentru stilul tau de viata.

In cele din urma, am alcatuit o lista cu ceea ce platesc personal pentru haine pe care le poti folosi ca punct de plecare. In aceasta lista de preturi, detaliez la ce va puteti astepta in ceea ce priveste calitatile si detaliile atunci cand platiti o anumita suma pentru lucruri, cum ar fi jachete de piele, blugi si costume.

Daca doriti, puteti descarca acum bonusul gratuit facand clic mai jos.

Cand vine vorba de pret, calitate si imbracaminte, exista o multime de mituri

Mitul #1: „Cand platiti multi bani, platiti in mare parte pentru bugetul de marketing.”

Una dintre cele mai mari minciuni este ca marcile de designeri populare nu sunt de fapt bine facute. Si ca prima pe care o platesti este pentru a finanta un buget de marketing umflat. Acest lucru nu este adevarat, doar aruncati o privire la acest videoclip fascinant despre realizarea unei rochii Dior.

Sigur, exista unele marci care comercializeaza rahatul de produse proaste pentru a compensa (ma uit la tine, Old Navy), dar doar pentru ca o marca are un buget de marketing nu inseamna neaparat ca de aceea platesti o prima. . Si doar pentru ca un brand nu face reclama nu inseamna ca hainele lor sunt de mai buna calitate decat un brand care o face.

Mitul #2: „Hainele mai scumpe ar trebui sa fie dure ca unghiile si sa reziste mai mult.”

Majoritatea oamenilor asociaza pretul mai mare si calitatea mai mare cu faptul ca este robust si dura mai mult.

Acesta este uneori cazul, dar depinde de motivul pentru care cumparati ceva.

Ceea ce platesti cand vine vorba de haine sunt calitatile si calitatea.

Calitatile sunt caracteristicile. S-ar putea sa platiti mai mult pentru un tricou din casmir si matase, deoarece este foarte moale. Ceea ce platiti pentru sunt calitatile camasii – acea moliciune aerisita. Ganditi-va la asta astfel: comandati un sufle pentru ca este usor si aerisit, nu pentru ca este satios.

Calitatea este cat de bune sunt materialele si constructia. Calitatea casmirului determina cat de moale este . Exista totusi un compromis cu asta si ca este cu adevarat delicat. Se poate rupe cu usurinta si poate fi o provocare de curatat.

Daca scopul tau este sa ai un tricou foarte frumos si moale, este logic sa platesti 100 USD pentru un tricou din casmir.

Daca lucrezi pe un santier si ai nevoie de o camasa pentru uzura de zi cu zi care poate fi abuzata, este logic sa platesti 5 USD pentru acel tricou robust, Beefy Hanes.

Mitul #3: „Hainele mai ieftine se destrama dupa cateva spalari.”

In aceasta nota, majoritatea hainelor vor rezista daca nu esti complet nesabuit, indiferent de cat ai platit pentru asta.

Am tricouri Uniqlo de 5 USD care au aproape 4 ani, care inca tin puternice.

In timp ce marcile bugetare vor reduce costurile utilizand tesaturi mai putin costisitoare si produc in fabrici mai accesibile, acest lucru nu inseamna neaparat ca hainele se vor dezintegra dupa cateva spalari.

Exista zone precum fermoare mai ieftine sau mai putine intariri in cusut, care o fac mai slaba si mai predispusa la deteriorare, dar in cea mai mare parte, nu accepta acest mit.

Mitul #4: „Markupurile sunt proaste! Esti inselat!”

Imi place asta.

Oamenii se plang de markupuri care scriu bloguri pe computerele lor care au fost vandute cu un marcaj.

„Markupurile sunt diabolice” este doar un truc de marketing.

Cred ca este o modalitate inteligenta de a prezenta un brand direct catre consumator, dar retineti ca tot ceea ce cumparati are o marja. Asa functioneaza afacerile! Trebuie sa vinzi ceva la un pret mai mare decat l-ai facut.

Deci, care este diferenta reala intre hainele la pret redus si cele cu pret premium?

Un pariu sigur pe care il puteti face: atunci cand platiti mai putin pentru ceva, va fi de o calitate mai scazuta.

Daca platiti mai mult pentru ceva, sunt sanse ca acesta sa fie de mai buna calitate.

Este 100% adevarat? Nu, nu intotdeauna. Dar, din experienta mea in productie si cumparaturi, este  in mare parte  adevarat.

Iata realitatea: este FOARTE  greu sa faci ceva bun la un pret ieftin.

Nu doar haine, orice!

Care crezi ca ar fi diferenta daca ar fi sa organizezi o cina draguta si eleganta pentru 4 persoane cu un buget de 20 USD in comparatie cu una cu 200 USD?

Iata ce primesti atunci cand alegi sa mergi mai ieftin:

#1. Tesatura nu se simte la fel de frumos si materialele care nu sunt la fel de rezistente

Cel mai mare cost pentru o imbracaminte va fi tesaturile. De obicei, este primul lucru pe care un designer il va reduce.

Piele mai moale, denim mai dur si casmir mai mult costa bani.

Cand mergeti la buget, pielea dvs. va fi mai dura (sau chiar falsa), tesatura de denim ar putea fi mai slaba si mai predispusa la rupturi, fibrele de casmir vor fi mai scurte, facandu-l mai grosier la atingere.

Materialele si detaliile, cum ar fi nasturii, fermoarele si captuselile, vor fi si ele de calitate inferioara pentru a economisi bani.

Aceste lucruri s-ar putea sa para minore, dar in timp va pot schimba experienta cu hainele. Fermoarele mai ieftine din metal usor sau din plastic nu sunt la fel de puternice si se pot rupe mai usor, iar captuselile mai ieftine nu vor fi la fel de respirabile si nu vor fi la fel de bine pe piele.

#2. Mai putine detalii precum buzunare functionale sau cusaturi care fac hainele sa se potriveasca mai bine

Regula generala: cu cat o piesa are mai multe detalii, cu atat este nevoie de mai multa munca pentru ca cineva sa o monteze. Mai multa munca inseamna ca trebuie sa platiti pe cineva pentru a o face, asa ca este in interesul companiei sa reduceti numarul de detalii pe care le are o imbracaminte. Daca ati intalnit vreodata o jacheta aproape grozava la un magazin de buget care nu avea captuseala, nu aveau suficiente buzunare sau orice ar fi util, acesta este motivul pentru care.

#3. Calitate inconsecventa

Companiile muta productia in strainatate pentru ca este mai ieftina. Desi exista o multime de fabrici grozave in strainatate, este mai greu sa controlezi calitatea decat daca ai o persoana de control al calitatii acolo in timpul productiei, ceea ce este costisitor.

Multe marci vor sari peste acest lucru si vor opta pentru trimiterea mostrelor inainte si inapoi, ceea ce nu este la fel de eficient. Prin urmare, este mai probabil ca produsele dvs. sa aiba defecte sau inconsecventa in calitate.

Iata un motiv pentru care ar trebui sa platiti mai mult pentru haine

Pentru multi oameni, ei doresc adesea preturi mai mari pentru a insemna o durata de viata mai lunga.

Daca platesc de 2 ori mai mult pentru o camasa, ar trebui sa ma tina de cel putin 2 ori mai mult.

Inteleg aceasta logica si, in multe cazuri, a plati mai mult inseamna o calitate mai ridicata a constructiei. Dar exista un motiv mai bun pentru a plati mai mult pentru ceva.

Cand vine vorba de haine (sau orice altceva de altfel), „L-am cumparat pentru ca imi place”. este un motiv 100% valid pentru a plati mai mult pentru ceva.

Sunt banii tai! Nu trebuie sa justificati nimanui altcineva cum il folositi.

Daca iti place, cumpara-l! Nu te mai gandi la asta.

Deci, merita pantofii de 400 USD?

Oricat de mult vreau sa tip DA pentru ca imi plac proiectele comune, trebuie sa fiu putin diplomatica.

Meseria mea la The Essential Man este sa va ofer cunostintele si instrumentele pentru a va ajuta sa va imbracati mai bine. Multe dintre recomandarile mele se bazeaza pe propriile mele preferinte si experienta. Probabil ca nu voi recomanda vreodata o jacheta de piele de 100 de dolari pentru ca, din experienta mea, nu merita. Este greu sa faci o jacheta de piele grozava care se vinde cu 100 USD.

Dar daca dai peste o jacheta de piele de 100 de dolari care iti place si decideti ca va place mai mult decat parerea mea personala, minunat! Ia-l! Si daca arati grozav in ea si nu regreti achizitia, nu pot contrazice asta!

O modalitate mai utila de a aborda aceasta dezbatere este sa va oferim cateva lucruri la care sa va ganditi.

De acolo, va puteti folosi cea mai buna judecata. Poti sa-mi urmezi exemplul de expert si sa decizi sa faci cumparaturi in functie de modul in care fac cumparaturile (ceea ce nu este o strategie rea) sau poti decide ca nu-ti pasa cu adevarat daca blugii tai sunt din denim special japonez si cheltuiesc mai putin. Foarte bine.

Bine, pentru a incheia, iata ce ar trebui sa tineti cont atunci cand faceti cumparaturi:

# 1 Sa presupunem ca obtineti o calitate mai buna platind mai mult, iar colturile sunt taiate atunci cand platiti mai putin. 

Nu este adevarat 100% din timp, dar este un pariu relativ sigur.

Ganditi-va la un film cu buget redus fata de un film cu buget mare. Cu un buget mai mare, aveti mai multe oportunitati de a face un film bun (angajati scenaristi, regizori, actori mai buni etc).

Fii realist. Nu va asteptati la calitatea si gustul carnii de vita wagyu la preturile de friptura de 24 de ore.

# 2 Platiti pentru cea mai buna calitate posibila pentru bugetul dvs.

Asta le spun tuturor clientilor mei. Atata timp cat intelegi corect regulile de baza de stil , nu-mi pasa daca faci cumparaturi doar la Express sau curatati un raft la Bergdorf Goodmans.

# 3 Investeste in lucruri care iti afecteaza corpul.

Doua locuri pe care nu ar trebui sa te zgarci: pantofi si genti.

Cand obtineti, sa zicem, cizme din piele supla, cu talpi grozave, picioarele si corpul va vor multumi. (Preferatul meu personal, Thursday Boots, nici macar nu sunt atat de scumpi la 199 USD ).

Acelasi lucru este valabil si pentru gentile cu suport solid, care nu va vor trage spatele.

# 4 Amesteca-l. Cumparati sus si jos.

Adevarul este ca nici macar eu nu cumpar toate hainele de designer de lux.

Ar fi ipocrit din partea mea sa va sugerez sa cumparati haine scumpe de designer sau personalizate. Si va garantez ca toti acei bloggeri de stil care dezactiveaza si marcile de buget / fast fashion cumpara acolo ocazional.

Gandeste-te la asta ca la fast-food. E ok ici si colo, dar nu vrei o dieta care sa contina doar McDonald’s.

Pe de alta parte, sa mergi la designer este ca si cum ai manca doar la meniuri de degustare de 4 ore, poate fi extrem de decadent si inutil de scump.

Este ok sa amesteci, high end, fast fashion, vintage si mana a doua. Asa ma imbrac. Asa se imbraca cei mai bine imbracati pe care ii cunosc.

# 5 „Imi place” este un motiv perfect valabil pentru a plati mai mult pentru ceva.

Nu trebuie sa le justificati oamenilor. Sunt banii tai.

#6 „Nu inteleg/Urasc” este un motiv perfect valabil pentru a face buget pentru ceva.

Daca nu intelegeti/primiti/sau pur si simplu urasti ideea unui tricou de 100 USD, nu-l cumpara. Mergeti la Uniqlo si obtineti un tricou Supima pentru 10 USD. Sunt draguti.

# 7 A plati mai mult pentru noile lansari inseamna a plati o prima, astfel incat nu trebuie sa asteptati vanzarea. De asemenea, sunteti garantat ca veti obtine dimensiunea exacta.

Gandeste-te la asta ca la o taxa fara stres.

#8 Daca doriti calitate inalta la preturi mai mici, cumparati haine de designer second hand