Trucuri despre blugi

Există blugii perfecți? În cazul unor mărci cifrele spun că da (există blugi și la 1000 de euro). Există și blugi destul de ieftini, dar care sunt comozi, deci pot fi considerați perfecți. Sunt tot felul de de blugi. În acest articol vă voi vorbi despre ei.  

Raw denim

Unele persoane înnebunite după blugi nu-și spală blugii pe o perioadă de șase luni. Acești se numesc raw denim: rigizi, recent vopsiți, nepurtați. Motivul este simplu: dacă blugii nu au trecut prin niciun proces de tratare, după ce se spală își pierd forma. Trebuie să avem grijă cu autenticii blugi decolorați.

raw denim

Tratarea blugilor

Când cumpărăm o pereche de blugi trebuie să ne asigurăm că au trecut printr-un proces de tratare. Practic toate firmele oferă blugi tratați, pentru ca după spălare să nu-și piardă forma. Cu toate acestea, sunt persoane care preferă să lase blugii să își ia formă și îi spală abia după ce încep să se deformeze.

tratarea blugilor

Blugii se spală dacă sunt lungi

Blugii trebuie să fie puțin lungi chiar dacă sunt tratați. De aceea, dacă ne sunt puțin lungi nu trebuie să ne facem probleme. Îi spălăm înainte și problema este rezolvată. Dacă ne vin perfect ar trebui să ne luăm o mărime mai mare.

spalarea blugilor

Decolorare

Există două forme de tratare a culorii blugilor noștri. Dacă vrem să evităm decolorarea trebuie să-i spălăm pe dos în apă rece și la mână. Dacă vrem să deschidem nuanța originală trebuie să-i spălăm în apă caldă.

decolorare blugi

Mirosuri

Nu ne place cum miroasă blugii când îi spălăm? Când încă nu sunt purtați, blugii nu miroasă frumos din cauza vopselei și a materialului din care sunt confecționați. Este indicat să-i spălăm și să-i lăsăm în baie la scurs. Îi putem pune și într-o pungă și îi putem congela câteva zile. Atât vaporii, cât și congelarea vor contribui la dispariția mirosurilor.

mirosul blugilor

Tip de culoare

Dacă putem jumătate de ceașcă de oțet alb la programul de clătire al rufelor, vom reuși să păstrăm culoarea originală, dacă este vorba de blugi închiși la culoare.

pastrarea culorii blugilor

Blugii se usucă mai bine în aer liber

Trebuie să evităm pe cât posibil să ne uscăm blugii într-un uscător, mai ales la programele cu căldură intensă. Cel mai bine este să-i uscăm în aer liber.

uscarea blugilor

Blugii trebuie să respire

Dacă avem spațiu, cel mai bine este să ne așezăm blugii într-un loc unde nu există foarte multe haine. Se spune fibrele blugilor trebuie să respire. Ar fi bine dacă i-am putea pune pe un raft sau în cutii.

asezarea blugilor

Blugii se pot proba prin intermediul gâtului

Dacă nu avem tim să probăm blugii la magazin putem aplica metoda gâtului. Trebuie să putem talia blugilor în jurul gâtului. Dacă stă comod, atunci aceasta este mărimea potrivită pentru noi.

probarea blugilor

Lărgirea blugilor

Dacă ne-am cumpărat o pereche de blugi care ne strâng, după spălare este indicat să tragem de ei din ambele părți. În timp ce noi tragem de ambele părți laterale este bine ca cineva să usuce talia cu un uscător de păr. Este un truc care se pare că funcționează.

largire blugi