Diferite tipuri de rimel pe care trebuie sa le stii

Din diverse texturi, formulari, forme si dimensiuni, tipurile de rimel evolueaza in industria machiajului. Toata lumea iubeste genele definite care le imbunatatesc aspectul machiajului si le fac intotdeauna sa para gata sa cucereasca lumea. Asadar, continuati sa cititi diferitele tipuri de rimel si gasiti unul care se potriveste perfect cu factura dvs. Continuati sa defilati!

Tine minte

  • Formula: Formula Daca aveti ochi sensibili, alegeti o formula blanda. Luati in considerare utilizarea rimelului cu ingrediente hranitoare daca genele sunt uscate sau fragile.
  • Perie: Formula Un aplicator mai mare este mai bun pentru a adauga volum si grosime, in timp ce o perie mai mica este mai buna pentru a ajunge la colturile interioare si exterioare ale ochilor.
  • Tipul tenului: Formula Cautati un rimel care sa reziste indelungat si sa nu se clinteze daca aveti pielea grasa. Daca ai pielea uscata, insa, prioritizeaza o formula hidratanta.

Diferite tipuri de rimel

Exista diferite tipuri si compozitii de rimel disponibile pe piata, care va schimba intregul aspect al ochilor intr-o secunda.

 • Rimelurile solubile in apa se murdaresc cu usurinta si nu se poarta mult timp. Ele pot fi indepartate cu usurinta cu orice demachiant de baza.
 • Rimelurile rezistente la apa  nu se pete si raman lungi. Sunt cel mai bun pariu pentru veri si musoni. Sunt greu de indepartat cu demachiante obisnuite si au nevoie de demachiante speciale pe baza de ulei. Acestea sunt formule foarte procesate care raman intacte pe ochi ore lungi. Rimelul rezistent la apa tinde, de asemenea, sa tina buclele mai mult decat rimelurile solubile in apa.

In afara de aceasta clasificare larga, rimelurile sunt subcategorisite din nou in rimeluri sub forma de pudra, crema si lichide.

1. Rimel cu pudra

Rimelul cu pudra este foarte diferit de rimelul umed si uscat. Adauga cateva picaturi de apa in el si il folosesti cu o bagheta. Rimelul se stabileste pentru a oferi genelor false un fel de finisaj.

2. Rimel crema

Mascara cremoasa ofera volum genelor subtiri si rare si adauga profunzime ochilor. Dar acest lucru se poate pata usor, asa ca veti avea nevoie de un tip special de aplicator pentru el.

3. Rimel lichid

Aceste rimeluri se gasesc usor si sunt cele mai comune dintre toate si sunt folosite mai ales de femeile care au genele usor ondulate. Imbunatateste si ascuteste genele. Acestea sunt disponibile atat in ​​variante rezistente la apa, cat si solubile in apa.

Femeile victoriane au folosit un rimel de casa pentru a crea iluzia de gene lungi si intunecate. L-au pregatit incalzind pe o farfurie amestecul de cenusa si suc de soc.

Alegerea aplicatorului de rimel potrivit

Aplicatorul de rimel vine in diferite forme si dimensiuni, iar fiecare bagheta are un scop diferit.

 • Baghetele drepte de rimel sunt usor de utilizat, deoarece permit accesul mai usor la genele mici si la genele interioare ale pleoapelor. De asemenea, puteti tine peria in diferite unghiuri pentru a acoperi complet genele.
 • Periile curbate si rimelurile cu tuburi sunt perfecte pentru cei care cauta mai multe bucle si un plus de ridicare a genelor. Rimelul in forma de pieptene este conceput pentru a descuraja aglomerarea si separa genele.
 • O perie pentru pieptene ajuta la separarea genelor si ofera o aplicare uniforma. In plus, adauga lungime si volum genelor.
 • O rimel Big Brush acopera mai mult rimel si ofera mai mult volum genelor. Bagheta are peri strans distantati, ceea ce este perfect pentru o grosime suplimentara. O perie mare de rimel poate adauga bulgari si poate fi greu de folosit uneori, dar cu putina practica te vei obisnui cu ea.
 • Long Brush este cea mai buna pentru alungire, deoarece o bagheta lunga cu spatiu uniform nu va oferi la fel de mult volum ca o perie mare. Sunt recomandate pentru separarea si definirea genelor.
 • Peria mica este mai buna pentru genele mici, deoarece nu aglomereaza genele, oferind astfel grosime.

Diferite formule de rimel

1. Rimel de lungire

O mascara de prelungire adauga lungime genelor existente. Majoritatea mascarelor care prelungesc si volumul au perii mai densi, care permit rimelului sa ajunga pe gene in special pe varfuri.

Aceasta mascara este cea mai buna pentru persoanele cu gene scurte si rare. Pentru a crea cea mai mare lungime, trebuie sa aplicati cel putin doua straturi de rimel pe gene. Cand rimelul este aplicat, fibra sa se leaga de varfurile genelor, facandu-le sa para mai lungi.

Conform analizei pietei rimelului, dimensiunea pietei sale este probabil sa creasca la un CAGR de 7,9% intre 2022 si 2030. Variantele de alungire, ondulare si volumizare domina piata actuala a rimelului. Mascara de prelungire este cea mai populara varianta de rimel in randul utilizatorilor, iar veniturile sale de pe piata vor continua sa creasca in aceasta perioada de prognoza. Chiar si piata rimelului ondulat si volumizator poate inregistra o crestere semnificativa a veniturilor pana in 2030.

Tendintele pietei rimelului dupa tipul de produs

2. Rimeluri pentru ingrosare/Volumizare

Mascara de volum va ajuta sa obtineti gene mai pline si mai groase, deoarece contine o formula mai groasa de ceara si polimeri siliconici. Pretinde a fi perfecta pentru persoanele cu gene subtiri sau rare, indiferent de lungime. Ele fac ca genele subtiri sa arate ca genele groase cu aspect natural. Spre deosebire de rimelurile care prelungesc, acestea nu aplica fibre sintetice si sunt concepute pentru a completa forma si culoarea genelor noastre naturale.

3. Curling Mascara

Curling Mascaras ajuta la imbunatatirea ondulatiei naturale a genelor. Consistenta rimelului este putin mai groasa decat alte tipuri de rimel, ceea ce ajuta si mai mult la mentinerea buclei.

Puteti aplica pudra pe gene cu un varf Q inainte de a aplica rimelul. Acest lucru va adauga mai mult volum genelor tale.

4. Rimel pentru definirea genelor

Lash Defining Mascara este un produs all-in-one care ofera volum si grosime. Acestea sunt de obicei disponibile ca rezistente la apa. Datorita consistentei si texturii sale, se intinde uniform si fiecare gena arata separata, fina si frumos ondulata, ceea ce confera volum si grosime, oferind astfel un aspect perfect.

Majoritatea rimelurilor disponibile pe piata ofera toate aceste proprietati, dar un rimel care defineste genele este unic deoarece contine pigmenti speciali si polimeri pentru a defini genele de la radacina pana la varf. Rimelurile Lash Defining dau un aspect natural genelor. Sunt cele mai potrivite mascara pentru purtarea de zi cu zi. Nu uita sa folosesti serumuri si uleiuri pentru cladirea si conditionarea genelor daca folosesti prea des rimel. Acest lucru ofera rezultate netede, satinate, care imbunatatesc genele. Utilizati un rimel transparent pentru aplicatii lucioase fara machiaj.

5. Rimel fara aglomerare

Acestea sunt cea mai recenta adaugare de pe piata si contin glicerina si extracte de matase, care confera genelor un finisaj ingrijit. Aplicatoarele au o bagheta mai lunga pentru un finisaj mai profund si dramatic fara aglomeratii. Pregateste-ti genele cu un primer de rimel pentru un aspect mai plin si mai proeminent.

6. Solubil in apa/obisnuit si rezistent la apa/rezistent la apa

 • Rimelurile solubile in apa se murdaresc cu usurinta sau se descuameaza si nu se poarta mult timp. Ele pot fi usor de indepartat cu orice demachiant de baza.
 • Rimelurile rezistente la apa sunt rezistente la pete, la transfer si sunt rezistente la uzura. Sunt cel mai bun pariu pentru veri si musoni. Sunt greu de indepartat cu demachiante obisnuite si au nevoie de demachiante speciale pe baza de ulei. Acestea sunt formule foarte procesate care raman intacte pe ochi ore lungi.