Ghid de alegere a îmbrăcăminte în funcție de tipul de corp

Aplicarea unor reguli de bază în momentul alegerii îmbrăcămintei este esențială, dacă vrem să aratăm perfect. De asemenea, este important să știm ce formă are corpul nostru. Astfel, vom știm ce anume ne avantajează și care sunt articolele vestimentare care ni se potrivesc și care se adaptează cu silueta noastră. În acest articol articol îți voi prezenta un ghid de bază pentru a ști să alegi îmbrăcămintea în funcție de tipul de corp. 

Silueta triunghi

Silueta feminină cu piept puțin mai mic, talia bine definită și șolduri bine marcate. Dacă ai acest tip de silueta trebuie să găsești un echilibru între șolduri și umeri. Pentru a reuși acest lucru folosește un tricou cu un decolteu pentru a câștiga ceva de volum, bluze sau jachete cu ceva detalii pe umeri (de exemplu, volane), pantaloni clasici și fuste (nu contează dacă sunt lungi sau scurte) care încep din talie. În ceea ce privește culorile, optează pentru culori deschise sau neutre, pentru a reuși un echilibru mai mare.

silueta-triunghi

Silueta triunghi inversat

Siluetă clepsidră

Aceasta este silueta feminină cea mai dorită de toate. Pieptul și șoldurile sunt perfect proporționate și talia este bine definită. Dacă ai timp de corp aproape orice îți stă bine, jachete slim fit, rochii decoltate și pantaloni sau leggings strâmți. În ceea ce privește culorile, optează pentru cele închise. Sfat: adăugă o centură frumoasă la ținută pentru a scoate în evidență și mai mult șoldurile.

silueta-clepsidra

Siluetă dreptunghiulară

Pieptul și șoldurile sunt în armonie, dar talia nu este bine definită, formele nu sunt foarte marcate. Cheia este evidențierea taliei, de aceea este bine să optezi pentru rochii cu mai multe straturi, pentru a câștiga ceva volum, tricouri și bluze cu decolteu și pantaloni(dacă sunt cu talia joasă, cu atât mai bine) slim fit. În ceea ce privește culorile, optează pentru nuanțe vii combinate cu altele mai neutre.

silueta-dreptunghiulara

Siluetă ovală

Acesta este ghidul de care am vrut să îți vorbesc în acest articol. După cum poți observa, totul depinde de modul care în care îți alegi hainele, astfel încât să-ți pui în valoare silueta. Așa că, ai griă cum îți alegi hainele, pentru a arăta întotdeauna bine.