Cum se poartă culoarea gri

Gri este culoarea care se combină practic cu oricare altă culoare: cu roșu, negru, alb și dacă vrem să ieșim în evidență cu galben sau portocaliu. Gri nu se demodează niciodată, este potrivit pentru toate sezoanele anului, și este una din culorile clasice prin excelență. Putem purta îmbrăcăminte gri, accesorii gri și nu vom da greș nici noi femeile, nici bărbații. În acest articol voi vorbi despre cum se poartă culoare gri în orice sezon al anului. 

Putem alege culoarea gri pentru seară sau pentru o petrecere. Dacă suntem invitate la un eveniment special și avem în șifonier o rochie de culoare gri, este momentul perfect pentru a o folosi. Gri este o culoare elegantă și se poate combina cu o mulțime de accesorii. Putem alege niște pantofi negri asortați cu un șal de aceeași nuanță. Dacă vrem să dăm puțină culoare ținutei, putem îndrăzni să o combinăm cu gri albăstrui. Va fi o combinație foarte potrivită.

rochie gri

Cui nu-i vin bine niște cizme de culoare gri? Se combină practic cu orice și sunt ideale pentru o ținută informală și foarte călduroasă pe timpul iernii. Putem alege tot felul de modele de cizme: joase, înalte, cu toc, cu cataramă, plate…sunt potrivite pentru aproape orice tip de ținută: de niște blugi la niște pantaloni negri skinny. Dacă ne place stilul mai casual, niște cizme înalte fără toc de culoare gri pot fi combinate cu o fustă.

cizme gri

Pentru băieți, culoarea gri este, de asemenea, o culoare foarte potrivită: atât pentru zi cât și pentru o petrecere sau eveniment special. Costumele de culoare gri nu trebuie să fie plictisitoare. Există costume cu dungi, cu pete gri sau o anumită tentă de culoare care le face mai actuale. În plus, se pot combina cu cravate mai mult sau mai puțin îndrăznețe în funcție de cât de convenționale suntem. În orice caz, nu ne putem îndoi niciodată de eleganța unui bărbat într-un costum gri.

combinare costum gri

Accesoriile reprezintă alte elemente unde poate să-și facă simtiță prezența culoarea gri. De exemplu, putem alege o haină, o vestă sau o geantă. Culoarea gri este ideală pentru a crea o ținută de toamnă, elegantă, dacă am optat pentru o rochie într-o culoare diferită precum verde sau albastru.

combinare haina gri

Gri este o culoare care se află în strânsă legătură cu toamna și iarna în mo natural, probabil datorită luminii din aceste luni ale anului. Ținuta gri pentru băieți (bărbați) este una foarte atrăgătoare, dacă o combinăm cu alte nuanțe de gri. Se poate alege o nuanță de gri pentru haină și una diferită și mai suavă pentru accesorii, precum căciulă sau eșarfă (deși acestea două trebuie să fie de aceeași nuanță). Rezultatul nu trebuie să fie unul plictisitor, ci din contră, unul elegant și foarte atrăgător.

combinare accesorii gri

Dacă vă întrebați de ce v-am vorbit despre o culoare mai potrivită pentru sezonul de toamnă/iarnă decât pentru cel de primăvară/vară 2016, răspunsul meu este că, deși ne apropiem cu pași repezi de vară, trebuie să știm din timp cum să combinăm și să purtăm diverse culori. Sper ca aceste câteva sfaturi să vă fie de folos.