Cum să devii avocat drept comercial

Avocații comerciali sunt avocați care consiliază companiile și guvernele cu privire la problemele legate de afaceri.

Un avocat drept comercial acoperă o gamă largă de activități, iar firmele de drept comercial sunt împărțite în departamente cunoscute sub numele de zone de practică, unde avocații se specializează într-un anumit tip de muncă.

Principalele domenii de practică ale unui avocat drept comercial

Companiile trebuie să respecte atât propriile documente constituționale, cât și legea aplicabilă tuturor companiilor, iar un avocat drept comercial trebuie să se asigure că activitățile clienților lor sunt în concordanță cu acestea.

De asemenea, el pregătește documentele juridice necesare pentru activitățile corporative și tranzacțiile pe care le efectuează clienții (cum ar fi o restructurare sau o achiziție) și acționează ca administratori de proiecte pe acestea, asigurându-se că aspectele juridice se desfășoară fără probleme și în timp util.

Un avocat drept comercial își petrece timpul în consilierea clienților cu privire la problemele legale care apar în activitatea curentă a afacerii lor, iar multe dintre ele sunt împărțite în domenii practice, cum ar fi corporațiile, soluționarea litigiilor, piețele bancare și de capital.

Oricine poate deveni avocat drept comercial?

Nu contează dacă aveți o diplomă în arheologie sau în zoologie, este posibil să deveniți avocat drept comercial. Petreceți doi ani la școala de drept pentru a obține Diploma de Licențiat în Drept, urmată de Cursul de Practică Juridică.