Cum combinăm rochia neagră

Toate știm că există articole vestimentare care nu trebuie să lipsească din șifonier. Sunt articole versatile care ne pot salva în orice situație în care nu știm cu ce să ne îmbrăcăm. Niște blugi, o cămașă albă, un pantalon elegant negru, trebuie să existe în șifonierul nostru. În acest articol mă voi axa însă pe rochia scurtă neagră (little black dress).

Această rochie nu este altceva decât o rochie  neagră scurtă. Primul lucru la care trebuie să ne gândim atunci când ne achiziționăm o astfel de rochie, este să aibă o croială clasică, fără ornamente sau imprimeuri, care nu ne avantajează. Aceste elemente sunt esențiale pentru ca achiziția noastră să respecte scopul pentru care este aleasă.

Astăzi vă voi spune cum se poate combina o astfel de rochie și de ce aceasta și-a găsit loc printre articolele vestimentare de bază care nu trebuie să lipsească din șifonierul nostru.

Rochie neagră casual

Pentru zilele în care vrem să ne îmbrăcăm comod, dar impecabil, această rochie este soluția. Este rochia cu ajutorul căreia ne vom simți și comod și elegante. O putem combina cu un sacou, un fular, niște cercei sau inele mari, ciorapi muștar sau la culoarea piciorului și niște cizme înalte fără toc. Ne vom crea astfel, o ținută potrivită pentru mers la muncă sau pentru a merge la cumpărături sau la plimbare.

Dacă vrem o ținută mai rock putem combina rochia cu o jachetă de piele, un fular cu franjuri, bijuterii metalice, ciorapi negri și botine cu ținte. Este o opțiune ideală pentru a ieși la o întâlnire cu prietenii, simțindu-ne sexy, dar și confortabil.

rochie neagra casual

 Rochie neagră romantică

O ținută adecvată pentru momentele în care vrem să fim inocente, fără a ne pierde senzualitatea. Este o opțiune minunată pentru o întâlnire, având în vedere că este o ținută ce transmite căldură.

Putem combina rochia cu un cardigan, o pălărie, un colier lung și cercei, ciorapi de culoarea pielii și pantofi cu toc jos pătrat pentru a crea o ținută dulce și romantică. Este bine să alegem culori în nuanțe pământii precum verde, maro, bej.

De asemenea, putem combina rochia cu un pulover roșu sau roz, ciorapi de culoarea pielii, pantofi plați și bijuterii mici și delicate asortate. Astfel, ne vom crea o altă ținută dulce, dar mai matură.

rochie neagra romantica

Rochie neagră elegantă

Această ținută este ideală pentru ocazii importante în care trebuie să ne păstrăm sobrietatea, dar nu vrem să creăm o imagine plictisitoare. Cheia stă în a ști cum să o combinăm cu accesorii pentru a-i da o pată de culoare, fără a rupe armonia ținutei.

Putem opta pentru o ținută mai clasică și cu care nu putem da greș niciodată doar accesorizând rochia cu un colier și cercei cu perle, niște ciorapi negri nu foarte groși și niște pantofi cu toc negru. O altă bună bună opțiune este o ținută elegantă ceva mai modernă, cu un colier maxi, cercei asortați, ciorapi culoarea pielii și niște pantofi cu toc de culoare nude. Acestei ținute îi putem da o pată de culoare cu un clutch colorat.

rochie neagra eleganta