Cum combinăm cămașa albă

Când vine vorba de articole vestimentare versatile se poate spune că, una dintre ele este cămașa albă. Cămașa albă face parte din așa numitele haine de bază, acest tip de îmbrăcăminte care ne scapă de gri, fără să conteze materialul din care este confecționată sau forma sa. Există multe modalități de combinare. Este o piesă ce a fost reinventată pe parcursul a mai multe secole și acum face parte din hainele esențiale din șifonier. 

Cum alegem o cămașă albă

Înainte de a combina o cămașă albă, este necesar să ținem seama de câteva aspecte importante. Chiar dacă această piesă nu face încă parte din garderoba voastră, vă voi spune cum trebuie aleasă o cămașă albă.

Alegerea mărimii corecte. Potrivit tipului de corp trebuie să alegem cămașa care se potrivește cel mai bine măsurilor corpului.

Este de preferat ca acestea să fie din bumbac, deoarece vor rezista mai mult timp.

Este bine să achiziționăm cămăși cu mânecă lungă pentru a fi o piesă atemporală și pentru a o folosi atât în lunile friguroase, cât și în cele călduroase.

Gulerul cămășii trebuie să contrasteze cu forma feței, de exemplu, dacă fața noastră este rotundă este bine să alegem una cu guler în V pentru a o alungi.

În cazul în care avem pieptul mare trebuie să evităm nasturii pe mijloc, deoarece cămașa va părea strâmtă.

Trebuie să avem grijă la lungimea cămășii. Dacă corpul nostru este dreptunghiular trebuie să evităm să ajungă pe șolduri.

Trebuie să fim atente la croiala cămășii, dacă nu ne subțiază silueta mai bine nu o cumpărăm.

Cămașă albă+ blugi

Este o ținută foarte clasică, și este ideală mai ales dacă vrem vrem o ținută semi-formală. Nu trebuie să ne limităm însă la pantaloni de blugi, putem, de asemenea, purta cămașa și cu fuste de blugi sau cu pantaloni scurți. În acest caz cheia o reprezintă contrastele pe care le faci, deoarece combinațiile nu trebuie să fie prea simle. Putem alege sacouri în culori vii și accesorii mari, atât timp cât sunt în acord cu proporția corpului nostru. Cămașa albă este important să fie articolul vestimentar perfect, pentru ca celelalte piese să iasă în evidență.

camasa alba+blugi

Cămașă albă+ culori izbitoare

O altă formă de a combina o cămașă albă este folosind în partea de jos culori mai izbitoare. O opțiune foarte modernă sunt pantalonii colorați. Trebuie însă fim atente la corpul nostru. Dacă șoldurile noastre sunt foarte late, trebuie să alegem culori închise, dacă avem șolduri mici este mai bine să alegem culori deschise. În plus, putem adăuga accesorii care vor face ținuta mai izbitoare și care să contrasteze cu culoarea pantalonilor. Dacă trebuie să mergem la un eveniment mai formal putem purta o cămașă albă cu o fustă sau pantalon strălucitor.

camasa alba+culori izbitoare

Cămașă albă+ pantaloni scurți

Pantalonii scurți, mai ales în perioadele foarte călduroase sunt un articol vestimentar potrivit pentru mărirea șoldurilor noastre, în caz că acestea sunt foarte înguste. Este indicat să le folosim pe acelea care au buzunare sau imprimeuri izbitoare, pentru a le combina cu cămașa albă. Nu trebuie să uităm nici de accesorii, dar în acest caz, acestea trebuie să fie în culori neutre precum nude. Pe de altă parte, dacă ne dorim o ținută mai romantică, este bine să purtăm pantaloni scurți în nuanțe pastel.

camasa alba+pantaloni scurti

Cămașă albă+ fuste lungi

Pentru un stil mai boem, este indicat să combinăm cămașa albă cu o fustă lungă. Dacă ni se pare o ținută sofisticată și vrem ceva mai formal, putem amesteca piese de blugi sau de piele. Femeile scunde trebuie să aibă grijă la lungimea fustei, deoarece pot părea și mai scunde, de aceea cel mai bine este purtarea unor pantofi cu toc sau platforme.

camasa alba+fusta lunga