Cum asigurați protecția unei adrese de email de hackeri și malware

E-mailul poate fi principala metodă de comunicare în întreaga companie. Deci, securitatea unei adrese de email nu ar trebui să fie un subiect ignorat. Specialiștii IT cunosc pagubele cauzate de hackeri și malware, dar utilizatorii de zi cu zi sunt adesea conștienți de amenințările la adresa securității pe care le are internetul.

Pentru a vă apăra de astfel de încălcări, este important să știți și să înțelegeți ce măsuri sunt necesare pentru a vă asigura conturile dvs. de e-mail. Iată câteva sfaturi pe care le puteți urmări:

1. Creați parole unice când creați adrese de email

Creați parole unice și nu numai cele evidente – “abcdef …” sau “12345”. Amestecați parola folosind atât litere cât și caractere numerice sau chiar caractere. Unul dintre cele mai bune trucuri este să folosiți cuvintele vechi latine, ebraice sau grecești pentru a vă face parola sigură.

2. Distribuiți adresa de email numai pe site-uri de încredere

Multe site-uri de înșelătorie în domeniul phishingului sunt create ca să semene cu cele legitime. Unele programe antivirus furnizează acest serviciu pentru a arăta “gradul de siguranță” pe care o procesează un site. Evitați toate site-urile care prezintă grade scăzute de siguranță indiferent de cât de atrăgătoare arată.

3. Evitați să introduceți informații personale într-un ecran pop-up

Cât de des s-a întâmplat acest lucru – faceți clic pentru a descărca ceva și apoi apare un ecran pop-up de nicăieri, cerându-ne să ne înregistrăm pentru a primi unele “cadouri” sau “oferte limitate”. Fiți sârguincioși, nu vă lăsați înșelați!

4. Mențineți mai multe adrese de email

Cu toate serviciile complete provenind de la software-ul antivirus, serviciul de securitate maximă nu poate fi asigurat în complet. Cea mai bună cale este să aveți adrese de email de rezervă, astfel încât, dacă sunteți victima unei înșelătorii, să vă puteți proteja.

5. Evitați deschiderea atașamentelor din surse necunoscute

Emailurile nedorite apar în fiecare moment, conținând atașament. Înainte de a deschide atașamentele, fiți precauți și gândiți-vă asupra expeditorului – dacă îl cunoașteți pe acest expeditor și ce motive a avut pentru a vă contacta. Citiți cu atenție e-mailul și încercați să detectați dacă există o lacună.

6. Evitați e-mailurile spam

Spamurile continuă să se compileze la cele mai multe adrese de email din surse necunoscute și cel mai bine este să le ștergeți pe toate fără ezitare. În plus, nu răspundeți niciodată la e-mailurile spam.