Test pop: numim portocalele portocale pentru ca sunt portocalii sau le numim portocale portocale pentru ca este culoarea portocalelor?
Se pare ca culoarea poarta numele fructului. Portocalele au fost introduse in englezi de catre spanioli, care le-au numit naranjas. Ei au primit acel cuvant de la numele arab pentru fruct, naaranj. Deci poate o intrebare mai interesanta este, cum numeau englezii lucrurile care erau portocalii inainte de a avea cuvantul portocaliu ca culoare?
Deci, de ce toata discutia portocalie? Pentru majoritatea oamenilor, pariem ca o portocala este primul lucru care va vine in minte cand auziti „Vitamina C”. Asta pentru ca citricele contin vitamina C (impreuna cu multe alte fructe si legume). Vitamina C este cunoscuta si ca acid ascorbic, prescurtare pentru antiscorbutic si derivata din capacitatea sa de a preveni scorbutul. Dar nu suntem aici pentru a vorbi despre scorbut — scuze oricaror marinari — suntem aici pentru a vorbi despre ingrijirea pielii!
Vitamina C este un antioxidant puternic si important, esential pentru sanatatea optima a pielii. Acidul L-ascorbic este una dintre cele mai comune forme de vitamina C si cercetarile arata ca acidul L-ascorbic poate face o multime de lucruri bune:
Reparati daunele cauzate de radicalii liberi
Dupa cum am mentionat acum cateva saptamani, radicalii liberi sunt rai. In timp ce vitamina E este principalul aparator impotriva oxidarii, vitamina C este deosebit de puternica impotriva radicalilor liberi cauzati de poluare. Cand aplicati vitamina C pe piele, aceasta neutralizeaza radicalii liberi donand unul dintre electronii sai unui radical liber instabil, facandu-l intreg si fericit. Spre deosebire de modul in care se formeaza radicalii liberi, antioxidantii precum vitamina C raman stabili, chiar si cu pierderea electronului donat.
Promovati productia de colagen
Colagenul este cheia pentru o piele ferma, moale si supla. Pielea isi pierde elasticitatea fara ea, ceea ce duce la riduri si linii fine. Corpurile noastre creeaza in mod natural colagen, dar aceasta capacitate se diminueaza pe masura ce imbatranim. Din fericire, s-a dovedit ca vitamina C stimuleaza sinteza colagenului atunci cand este aplicata local.
Reduce inflamatia
Cercetarile arata ca vitamina C protejeaza impotriva substantelor nocive care contribuie la boli. Din acest motiv, studiile sugereaza ca are unele beneficii antiinflamatorii.
Intareste pielea si parul
In timp ce promoveaza productia de colagen, vitamina C lucreaza pentru a intari vasele de sange de sub piele. De asemenea, joaca un rol semnificativ in absorbtia fierului, care ajuta la mentinerea parului sanatos si puternic.
Corpul tau produce in mod natural cativa antioxidanti, dar vitamina C nu este unul dintre acestia. De aceea este important sa introduceti nutrientii in organism prin dieta (ganditi-va la broccoli, citrice, capsuni si rosii) si ingrijirea pielii in fiecare zi. Intra in ajutorul nostru Antioxidant Skin Boost: amestecul de pudra combina acidul L-ascorbic cu extractul organic de rodie, alantoina, acidul hialuronic si resveratrol pentru un produs care repara si protejeaza. Utilizati in fiecare seara Antioxidant Skin Boost pentru a oferi tenului o stralucire sanatoasa, incetinind in acelasi timp procesul de imbatranire.
Daca vitamina C face deja parte din rutina ta sau daca ai incercat Antioxidant Skin Boost, ne-ar placea sa stim cum functioneaza pentru tine.