Istoria rujului rosu si cum sa-l porti corect

Rosul este o culoare care transmite multe emotii. Este asociat cu si se straduieste sa reprezinte puterea, pasiunea, dragostea, focul, violenta si evenimentele conexe. Deci, este, fara indoiala, o culoare plina de intensitate.

Pe langa faptul ca este o culoare foarte frapanta, vei atrage imediat atentia atunci cand o vei folosi intr-un accesoriu, imbracaminte, sau doar pe buze.

Purtarea buzelor noastre rosii reprezinta feminitate si senzualitate, asa ca rujul rosu si puterea lui nu trebuie niciodata subestimate. Prin urmare, sa cunoastem istoria rujului rosu si cum sa-l purtam corect.

Istoria rujului rosu

Primele sale dovezi sunt consemnate in anul 5000 i.Hr., in Mesopotamia, unde femeile foloseau un preparat din pietre pretioase care dadeau buzelor o nuanta rosie.

De asemenea, ei au preparat coloranti obtinuti din roci rosii sub forma de pulbere si plumb alb sau fucus-algin, iod si brom de manita. Cu toate acestea, acest amestec a fost foarte toxic si capabil sa provoace boli si chiar moarte atunci cand este utilizat frecvent. Asa ca s-a nascut expresia „sarutul mortii”.

In Egipt, Cleopatra a cerut sa fie zdrobite gandacii si furnicile, astfel incat sangele acestora sa obtina culoarea rosie dorita si sa o aplice pe buze.

In Japonia, gheisele erau insarcinate sa-si pregateasca propriul ruj din floarea Carthamus tinctorius. Din care au obtinut o cerneala cu carminul emis de planta de deasupra.

Un fapt curios, dar nu foarte placut, a fost ca solzii de peste macinat erau folositi pentru a da stralucire. O practica care, slava Domnului, nu mai este folosita astazi.

Inceputul comercializarii si evolutiei sale

Islamicii au fost primii care au comercializat produsul. Dar fara succes, avand in vedere restrictiile religioase ale tarii considerand-o asociata cu vrajitoria.

In ceea ce priveste evolutia sa, nu este de mirare ca, la fel ca multe lucruri, mai ales in domeniul modei, acestea au evoluat si s-au schimbat. Deci, de-a lungul istoriei, am vazut cum rujul a fost popularizat in diferite regiuni ale lumii.

In Anglia, regina Elisabeta I si-a popularizat utilizarea si fata pudrata. In Franta, a fost un simbol al statutului social, deoarece utilizarea sa era rezervata persoanelor apartinand inaltei societati. Si era limitat la cei care erau tarani, saraci sau prostituate.

Ruj rosu ca simbol al imputernicirii

Continuand cu un pic de istorie, nu este de mirare ca dictatorul Adolf Hitler a refuzat sa permita folosirea rujului rosu in populatie. Ca raspuns, cele mai iconice actrite de la Hollywood au luat acest lucru ca pe un element de baza al rutinei lor de frumusete si ca pe un simbol al protestului.

In aceasta perioada, utilizarea rujului rosu a devenit celebra nu numai in randul actritelor si celebritatilor. Dar si printre femeile obisnuite, gospodinele si muncitorii care trebuiau sa fie responsabil de casele lor in timp ce sotii lor erau in razboi. Era obisnuit sa le vezi in slujba lor cu ruj rosu, devenind astfel un simbol al imputernicirii feminine.

Secolul XX a adus cu sine o revolutie pentru rujul rosu, care era deja considerat un articol de necesitate de baza in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, de catre Winston Churchill, premierul britanic, avand avantaje fata de alte produse cosmetice, obtinand permisiunea de a continua in circulatie sub sloganul „Frumusete”. este datoria ta.”

Cum sa alegi rujul rosu potrivit tipului tau de piele

Este esential sa stiti ca nu exista un singur tip de culoare rosie in rujuri. Exista o diversitate de nuante de rosu pe care trebuie sa le folosim in functie de culoarea pielii noastre. Pentru a sti care este ideal pentru tine, primul lucru este sa cunosti subtonul pielii tale. Si astfel, selecteaza rujul corect si perfect care iti insoteste look-ul.

Piele alba si subton rece

Pentru a afla daca pielea ta corespunde subtonului rece, uita-te la culoarea venelor tale din zona incheieturii mainii.

Daca culoarea lor este albastruie, pielea ta este rece. Daca, dimpotriva, sunt verzi, atunci corespunde unui ton cald.

Prin urmare, rosul potrivit pentru pielea rece este unul al carui ton include nuante albastrui.

Ton mediu al pielii

Aici este recomandat sa folositi tonuri rosii inclinate spre roz, care sporesc naturaletea fetei.

Piele maslinie

Aceasta nuanta a pielii tinde sa fie galbena sau, dupa cum indica si numele, masliniu, nuanta perfecta pentru cei cu pigmenti portocalii, deoarece ei se vor ocupa de iluminarea fetei.

Piele aurie

Aceasta nuanta a pielii este cea mai privilegiata, deoarece permite utilizarea rosului pur, care va ajuta la sporirea luminozitatii fetei.

Piele inchisa la culoare

Acum, in cazul pielii inchise la culoare, rosiile cele mai favorabile sunt cele mai inchise, precum visiniul sau vinetele.

Cum sa folosesti rujul rosu cu succes

Cu acesti pasi, vei obtine un aspect impecabil:

  • In primul rand, se recomanda exfolierea buzelor pentru a indeparta pielea moarta.
  • In continuare, este necesar sa aplicati o crema hidratanta odata ce buzele au fost exfoliate si astfel sa le inmoaie.
  • Foloseste un creion creion sau eyeliner de aceeasi culoare cu rujul, si astfel marcati conturul si obtineti astfel un finisaj mai precis.
  • Completati restul cu acelasi creion sau ruj in aceeasi nuanta.
  • Daca doriti sa obtineti volum, puteti aplica luciu peste ruj.
  • In rest, daca vrei un finisaj mat, poti folosi pudra translucida pe baza.
  • Evita nuantele inchise daca ai buze subtiri, deoarece acestea vor arata mai subtiri.
  • Ori de cate ori folosesti ruj rosu, incearca sa-ti machiezi ochii in tonuri neutre sau deschise pentru a evita suprasolicitarea. Dar poarta farduri de pleoape intunecate daca vrei un aspect mai dramatic si mai senzual.
  • Dupa cum vezi, purtarea unui ruj rosu este o arta si, fara indoiala, un element care te va imputernici ori de cate ori te decizi sa-l folosesti. Doar alege-l pe cel care ti se potriveste cel mai bine, tenului tau si stilului tau.