Cum sa alegi cel mai bun costum de baie pentru fiecare tip de corp?

Costumul de baie este unul dintre acele articole de imbracaminte care, desi poate dura multi ani, realitatea este ca, odata ce decideti sa il schimbati, procesul devine o odisee, fie incercand sa gasiti modelul sau culoarea potrivita pe care se potrivesc siluetei noastre.

Vara este sinonima cu vacanta, caldura, plaja, piscina si, bineinteles, costumele de baie. Acesta din urma, atat pentru femei, cat si pentru barbati, devine o haina esentiala pentru acest anotimp, mai ales ca trebuie sa fie la moda si trebuie sa se potriveasca corect corpului nostru. Pe https://foxi.ro/articol/costume-de-baie iti stau la dispozitie cele mai noi modele de costume de baie din acest an, potrivite pentru toate tipurile de corp.

Cu toate acestea, alegerea este o durere de cap pentru cei care decid sa il schimbe des. Toate femeile au corpuri diferite si atribute mai dezvoltate decat altele. De aceea, este important sa ne analizam fizicul atunci cand alegem un costum de baie care ne va insoti pe tot parcursul verii.

Tipul corpului

Forma corpului este esentiala atunci cand alegeti un costum de baie. De aceea, este important sa stim mai intai ce tip de silueta avem pentru a accentua punctele forte si a ascunde cele pe care nu dorim sa ne concentram atentia.

  • Para: Cei care au aceasta silueta au umeri si talie mai inguste decat soldul. De aceea, se recomanda utilizarea de costume de baie care sunt in culori solide pe partea de jos si care au imprimeuri in partea de sus. Aceasta figura este, de asemenea, potrivita pentru a utiliza modele captusite si fara bretele.
  • Mar / Oval: Femeile cu acest tip de corp au o latime a taliei mai mare decat cea a umerilor si a soldurilor. Li se recomanda ca partea de jos a costumului de baie sa fie de culoare inchisa si mai inalta pe partile laterale. Acest lucru favorizeaza si da impresia unei siluete mai inguste.
  • Clepsidra: Aceasta figura se caracterizeaza prin faptul ca umerii si soldurile au aceeasi dimensiune, dar nu talia, care este mai ingusta. Aceasta figura este favorizata de toate modelele de bikini si costume de baie, in special de cele cu imprimeuri pe partea de jos.
  • Dreptunghi: in acel tip de corp soldul, talia si umerii au aceeasi masura. Pentru aceasta figura recomandam hainele superioare fara bretele si cele inferioare ale taliei, asta pentru a crea iluzia unei siluete curbate.

Culoarea pielii

Sunt multi care nu tin cont de acest factor important. Si este ca culoarea pielii este esentiala atunci cand alegeti ce nuanta a costumului de baie este cea mai buna, indiferent de bronzul pe care il aveti la momentul respectiv.

  • Pielea alba: pentru persoanele cu piele foarte deschisa, se recomanda utilizarea tonurilor intunecate, cum ar fi albastru puternic si tonuri intense, precum rosu si vin. Cele care cu siguranta nu favorizeaza sunt culorile deschise si pastelate.
  • Piele colorata (negru): pentru acest ton de piele culorile ideale sunt albastru si portocaliu. Cele care nu trebuie utilizate sunt nuante intunecate precum maro si negru.
  • Pielea maro: pentru acest tip de ten, culorile pe care le favorizeaza sunt verde deschis si galben. Culorile deschise si nuantele pastel sunt, de asemenea, ideale. Tonurile de bej trebuie evitate.