Ce caracteristici trebuie să aibă pantofii de alergare

Îți place jogging-ul? Te gândești să faci jogging și să-l transformi într-o activitate serioasă pe care să o desfășori zi de zi? Îți dai seama că adidașii tăi nu sunt adecvați pentru alergare. Sau, pur și simplu îți dorești să îți cumperi alții noi și nu știi cum ar trebui să fie? În articolul de astăzi îți vom spune cum să îți alegi pantofii potriviți pentru alergare.
pantofi alergare

Cum să alegi pantofi potriviți pentru alergare

Alege în funcție de greutatea ta, călcătură, de experiență și de suprafața pe care alergi

Fiecare persoană are nevoie de un alt tip de pantof. Depinde de cât de mult timp alergi, de călcătură, de greutatea ta și de suprafața pe care alergi (nu alergi la fel pe asfalt sau beton,  iarbă sau nisip). În funcție de aceste elemente trebuie să îți alegi diferite tipuri de pantofi. Mai întâi de toate, pantofii trebuie să fie confortabili și trebuie să se adapteze bine și în mod corespunzător picioarelor tale. Piciorul nu ar trebui să se miște în interiorul pantofului și logic, nu trebuie nici să te strângă. În acest caz moda nu este atât de importantă, dar dacă sunt și la modă pantofii, cu atât mai bine.

pantof jogging

Dacă ești alergător începător, abia ai început să faci jogging, ai nevoie de un pantof care să îți amortizeze călcătura. Pantofii cu talonete amortizare sunt foarte frecvenți. Ai nevoie de astfel de pantofi, dacă abia ai început să faci jogging. Dacă ești o persoană corpolentă ai nevoie de o astfel de pereche de pantofi pentru o mai bună amortizare a călcăturii. De asemenea, trebuie să iei în calcul dacă ești pronator sau supinator. Trebuie să vezi cum este călcătura ta. Pantofii pentru pronatori sunt mai frecvenți decât cei special creați pentru supinatori. Îi vei distinge ușor, deoarece primii pantofi au o întăritură în interiorul piciorului care-l direcționează spre exterior.

Dacă ești o persoană suplă sau faci jogging de ceva timp îți recomandăm să îți alegi niște pantof ușori și destui de simpli în aparență.
Dacă în afară de a alerga zi cu zi, plănuiești să participi la maratoane, semi-maratoane, trasee și alte competiții, îți recomandăm să alegi pantofii pentru competiție. Aceștia sunt de obicei foarte ușori.
Dacă ai de gând să alergi pe pistă, îți recomandăm să alegi pantofi care sunt întăriți cu cuie. Aceștia sunt pentru alergători profesioniști și care consideră jogging-ul un mod de viață și nu o distracție aproape zilnică.
Deși atunci când se aleg pantofii de jogging ceea ce contează este eficiența lor, calitatea și să nu provoace răni în timpul alergării, dar, este, de asemenea important să fie și frumoși. Marile firme de îmbrăcăminte sport actuale au lansat și încălțăminte sport la modă în culori destul de îndrăznețe pentru femei. Dacă alergem și transpirăm, nu trebuie să ne pierdem farmecul, nu-i așa?

running shoes

Așadar, dacă îți place să faci jogging, având în vedere că te ajută să ai un stil de viață, îți recomandăm să îți achiziționezi o astfel de pereche pantofi. Cu siguranță vei alerga mult mai bine cu o astfel de pereche de pantofi. Spor la alergat!