Branduri de imbracaminte: Cele mai bune 12 din lume

Acestea sunt cele mai importante si celebre marci de imbracaminte din lume. Va explicam de ce sunt atat de consumate si solicitate. Cunoasteti toate aceste marci de moda?

In lume exista multe marci de imbracaminte. Unele internationale si renumite, altele mai putin renumite, dar selecte si cu un public mai particular.

In acest articol vom discuta despre cele mai bune 12 marci de imbracaminte, cele mai cunoscute din lume si cele care sunt, pentru multi, cele mai importante.

Ca un brand este foarte faimos nu inseamna intotdeauna ca este unul dintre cei mai buni; sau invers, ca este un brand de inalta calitate nu inseamna ca se vinde mult sau ca este foarte faimos.

Prin urmare, in urmatoarea lista am luat in considerare mai multi factori pentru a include cele mai bune marci de imbracaminte in functie de faima, calitate si vanzari.

1. Zara
Steagul principal al Inditex si in prezent brandul principal de imbracaminte din lume are o gama larga de sub-marci care au „colonizat” magazine de imbracaminte si cartiere la moda in toate marile orase ale globului. Veniturile si extinderea sa au continuat sa creasca exponential in ultimii ani.

2. H&M
Imediat dupa primul loc al celor mai importante marci de imbracaminte, gasim H&M. Desi de ceva vreme au aparut controverse diferite cu privire la aceasta marca care critica unele produse pentru calitatea lor scazuta, este de necontestat faptul ca produce miliarde de dolari pe an si aproape oricine are vreo imbracaminte a acestui brand. Timpul va spune daca isi mentine pozitia.

3. Nike
Nike este la sport ceea ce Coca-Cola este la bauturile racoritoare. De la faimosul sau slogan „Do it do it”, pana la faimosul sau logo, il face unul dintre cele mai cunoscute si importante marci de imbracaminte din lume. Cu preturi medii si cu primele pozitii in pantofi sport , Nike castiga medalia de bronz.

4. Louis Vuitton
Pentru multi (si multi) Louis Vuitton este cea mai importanta marca de genti din lume. Simbol al elegantei si al „pozitiei” inalte . In ciuda sutelor (sau mii) de dolari pe care le poate costa o geanta sau una dintre celebrele sale valize, acest brand de imbracaminte a fost practic de la crearea sa, fiind invidia tuturor celorlalte.

5. Gucci
Ca si alte marci de imbracaminte, Gucci nu este dedicat exclusiv designului de haine „per se” , ci proiecteaza si ceasuri, parfumuri, valize si alte accesorii, cum ar fi bijuterii. Cu sediul central in Florenta, este in fruntea modei inca din 1921.

6. Adidas
Cand ne gandim la brandurile de imbracaminte sport , unul dintre cele doua principale care vin in minte este, fara indoiala, Adidas. Desi in trecut, rivalitatea Nike – Adidas era mai uniforma, astazi aceasta a fost nevoita sa se intoarca in unele locuri. Dar sa nu ne alarmam, este unul dintre cele mai importante marci de imbracaminte din lume care imbina calitatea si pretul bun la unison.

7. Lacoste
Statele Unite si Italia nu sunt singurul sediu mondial in materie de moda, Franta, cu marci de imbracaminte precum cele deja vazute Chanel sau Lacoste, isi creeaza si ea un nume.

De cand apreciatul sau tricou Polo a triumfat in America si Europa in anii ’70 -’80 , acest brand a devenit celebru, a continuat sa se reinnoiasca si sa confectioneze haine elegante la preturi ceva mai mari decat media.

8. Chanel
Aceasta firma couture nu are nevoie de introducere. Creat in 1910 de designerul de moda Coco Chanel in 1910, este unul dintre cele mai vechi de pe aceasta lista si este dedicat crearii si vanzarii in principal de articole de lux si imbracaminte haute couture.

9. Prada
Italia detine titlul de tara de moda alaturi de altii. Mai exact, firma de imbracaminte Prada este unul dintre navele sale de paza. A fost creat in 1913 si a fost pana in 1978 o marca locala de imbracaminte cu costuri mici, pana cand Miuccia Prada a preluat controlul asupra afacerii.

Astazi compania factureaza sume uriase de milioane de dolari si iese in evidenta mai ales pentru gentile sale.

10. Levi
Levi’s este, impreuna cu Lee, una dintre cele mai bune marci de blugi sau haine „blugi”. Aceasta a fost fondata in nu mai putin de 1853, in California.

Desi la nivel de pret si calitate am putea spune ca sunt la egalitate, adevarul este ca Levi’s, sau mai bine zis, Levi’s Strauss, a reusit sa se adapteze mai bine la noile tendinte si a fost o icoana culturala cu o traiectorie mai mare decat Lee. Acesta este motivul pentru care il plasam in primele 10 marci de imbracaminte.

11. Calvin Klein
Calvin Klein a fost intotdeauna un brand apreciat de cand s-a nascut in 1968 in Manhattan (Statele Unite). Probabil ca linia ei de lenjerie de corp a determinat-o sa ajunga si mai sus in ultimul deceniu. De remarcat sunt si aromele si sub-marca sa numita Calvin Klein Home.

Astazi este unul dintre cele mai distincte marci de imbracaminte si desfasoara campanii publicitare foarte importante cu oameni celebri, de la sportivi la cantareti si muzicieni.

12. Tommy Hilfiger
Fondatorul sau este Thomas Jacob Hilfiger si detine una dintre cele mai bune marci de imbracaminte. Luand in considerare principalul concurent Ralph Lauren.

Acest brand se remarca pentru faptul ca este emblematic pentru multi americani din clasa medie superioara. Tricourile lor cu maneci scurte si unele pulovere sunt deosebit de solicitate.