Bereta, din nou la modă. Iată ce modele se poartă!

Beretele par să se întoarcă, dar întrebarea este: au dispărut vreodată? Definită ca o pălărie rotundă, moale și plată  în stil basc, bereta a suferit transformări de-a lungul anilor de la înființarea sa în secolul al XIX-lea, încununându-i pe toți, de la francezi și soldați din întreaga lume, până la Jane Birkin și Faye Dunaway (aka Regina beretelor).

A fost un moment în care bereta nu a fost la modă? Nu, dar datorită lui Alessandro Michele, dsignerul Gucci, și, cel mai recent, a celei de-a doua colecții a lui Maria Grazia Chiuri de la Dior – fiecare model are o beretă din piele neagră Beretele – par a fi mai fierbinți ca oricând.

Bereta este la fel ca pantofii declarație sau, așa cum ne place să le numim, piese declarație. La fel ca pantofii declarație, bereta are puterea de a transforma un outfit. Nu ne credeți? Doar încearcați! Purtați un tricou alb simplu, o pereche de blugi, o buză roșie și o beretă. Vedeți? Teoria dovedită. Există ceva elegant și sofisticat despre purtarea unei pălării pe o parte!

Pălăria momentului este bereta! Acest stil are o istorie eclectică variată. De fapt, este numită după fermierii din Țara Bascilor, care o poartă. Apoi a devenit accesoriu al uniformei militare tradiționale și a fost ulterior recunoscută universal drept pălăria pictorilor. În anii 1940, a definit aspectul sportiv, transformându-se în final într-o icoană sexy și feminină din anii 1980 și 1990. Bereta a devenit în acest sezon un must-have. Atingerea esențială finală a aspectului dvs. Ați fi surprinși de numărul de moduri cool de a le purta! Le veți găsi pe toate în galeria noastră, care este preferata dvs.?

1 COMMENT

  1. […] Bereta este o palarie rotunda, plata si fara boruri. Este de origine franceza si a fost folosita in mod traditional ca parte a uniformelor militare. Acest tip de palarie a devenit un stereotip al societatii franceze. Un accesoriu chic, asociat cu lumea artei si culturii. Este considerata “palaria boemilor”. Exista modele de berete realizate din piele, tricot, pasla, lana … si gama de culori este, de asemenea, infinita. […]