Cele mai profitabile 35 idei de afaceri in moda

Daca dragostea ta pentru moda te-a facut sa te gandesti sa infiintezi o afacere in moda si te intrebi despre cele mai tari abordari, noi te putem acoperi! 

Motivati-va citind aceasta lista de idei inovatoare si profitabile de companii de moda, care include noi aventuri in designul modei.

lansarea unei linii de imbracaminte, stil de moda, transport de lux, media, retail si alternative de internet. 

Lista de idei de afaceri in moda de explorat

Sunteti interesat sa incepeti o  afacere in moda,  dar nu sunteti sigur ce sa incepeti? Am pregatit mai jos o lista cu cele mai profitabile idei de afaceri in moda pe care sa le verificati:

1. Moda handmade

Cererea de produse handmade este in crestere. Pietele online precum Facebook Marketplace, Etsy si Amazon Handmade sunt folosite de antreprenorii in moda pentru a-si vinde imbracamintea realizata manual si ecologic.

2. Ilustrator de moda

Desenati ilustratii de moda pentru ambalaje, semne de vanzare cu amanuntul, site-uri web si reclame folosind abilitatile dvs. artistice.

3. Editor de reviste 

Creati o publicatie tiparita cu articole de moda si imagini pentru distribuire.

4. Fashion Blogger 

Salariul mediu lunar pentru bloggerii de moda care lucreaza online este de 1.000 USD, dar unii castiga milioane! Iata o lista cu cei mai buni castigatori din revista Fashionista.

5. Jurnalist de moda

Deveniti jurnalist de moda si contribuiti la publicatii, site-uri web si televiziune. O diploma in media de moda, comunicare sau jurnalism poate fi de ajutor.

6. Moda in franciza si vanzari directe 

Franciza Chatter a intocmit o lista cu francizele de moda de top din care poti alege.

7. Creator de modele 

Realizati modele din articole de imbracaminte existente sau schite ale designerilor de moda pentru ca croitorele sa le coasa. Ca alternativa, puteti crea si comercializa modele de cusut amatorilor. Necesita atat rabdare, cat si talent.

8. Fotografie de moda

Una dintre cele mai bine platite profesii din fotografie este moda. Pentru a-ti incepe afacerea, analizeaza posibilitatile locale, cum ar fi capturarea de imagini pentru designerii indie si magazinele de tip boutique, pe care sa le puna pe site-urile lor web si pe retelele sociale.

9. Producator de evenimente de moda

Pentru a promova colectiile de designeri, organizati prezentari de moda si expozitii comerciale.

10. Artist grafic de moda

Pe langa oferirea de editare foto pentru fotografii de moda, va puteti specializa in publicitate de moda.

11. Stilist personal 

Pentru a arata cel mai bine pentru evenimente majore, vedetele, politicienii si alti profesionisti au nevoie de ajutorul stilistilor.

12. Expert in garderoba de calatorie

Calatorii obisnuiti au cerinte speciale in materie de imbracaminte. Creati si comercializati sfaturi de ambalare si tinute de calatorie.

13. Agentie de modele

Deschideti o agentie de modeling unde puteti instrui oameni sa devina modele inainte de a le angaja pentru sedinte foto.

14. Designer de adidasi

Adidasii sunt printre cele mai populare modele de pantofi in acest moment. Utilizati sireturi si accesorii pentru a va crea linia sau pentru a modifica marci cunoscute. Luati in considerare deschiderea unui magazin de pantofi – iata cum – deoarece moda se schimba rapid.

15. Designer de bijuterii

Proiectarea de bijuterii rafinate (diamant si aur) sau moderna este un mod creativ de a va exprima. ati putea, de asemenea, sa comercializati firme de vanzari directe consacrate.

16. Comercializare de vitrine

Amenajati-va magazinele si proiectati vitrine atragatoare. 

17. Scoala de Design Moda

Instruiti tinerii designeri cum sa creeze imbracaminte si sa-si lanseze cariera in industria modei.

18. Proiectare si productie de nuante

Datorita pietei enorme pentru ochelari, rame de ochelari si alte articole de ochelari, infiintarea unei firme care produce ochelari de vedere si alte articole de ochelari necesita mult capital, dar poate fi profitabila.

19. Productia de rochii de mireasa si rochii de mireasa 

Femeile economisesc frecvent pentru rochii de mireasa extravagante, deoarece cred ca nuntile lor sunt experiente o data in viata. Fara indoiala, exista o piata considerabila pentru rochiile de mireasa in intreaga lume.

20. Imbracaminte vintage si economica

Puteti chiar sa deschideti un magazin Instagram pentru a incepe o afacere economica.

21. Magazin de comert electronic

Dropshipping si un butic online. Iata sugestiile si resursele mele pentru a gasi marfuri en-gros pentru a le vinde online.

22. Tricouri imprimate la cerere

Deoarece tricourile grafice sunt solicitate, ati putea deschide un magazin online unde cumparatorii ar putea selecta un design si ati produce camasile dupa cum este necesar. Va sugerez modelele de magazine simple si ieftine ale Shopify.

23. Accesorii pentru par

Vinde barete, bentite si piepteni de par. Iata cateva sfaturi de la un om de afaceri priceput cu arcul de par.

24. Imbracaminte sportiva de performanta

Creati imbracaminte functionala conceputa special pentru motociclisti, drumeti si alergatori.

25. Consultant imagine 

Pentru a-i ajuta sa aleaga morfologiile si stilurile ideale pentru nuanta pielii si a corpului, barbatii si femeile se consulta atat cu experti in moda. Designul colectiei capsule este o tendinta populara in moda in acest moment.

26. Reprezentant Relatii Publice

Deveniti un reprezentant PR pentru brandurile de moda pentru a-si comercializa liniile in mass-media, combinand abilitatile dvs. in scriere creativa si marketing de afaceri.

27. Foto Stilist 

In calitate de consilier de garderoba sau designer de costume, actori de imbracaminte, modele si alti interpreti pentru imagini, videoclipuri si filme.

28. Designer de maternitate

Femeile care sunt insarcinate au nevoie de o garderoba speciala care sa includa o varietate de dimensiuni. Prin crearea de modele de haine de maternitate, prin exploatarea unei locatii fizice sau prin derularea unui magazin de internet, puteti indeplini cerintele acestora.

29. Boutique 

Un antreprenor de oriunde in lume poate crea un butic cu usurinta si succes. Buticile sunt un alt tip comun de afaceri de vanzari de moda. Tot ce aveti nevoie pentru a incepe acest tip de afacere este un magazin bine amplasat si banii pentru a va umple butic-ul cu o varietate de imbracaminte si accesorii de moda intr-o varietate de stiluri, culori, forme si marimi de la diverse etichete de imbracaminte si designeri.

30. Comert cu amanuntul de costume si camasi corporative 

Fara nicio umbra de indoiala, exista o piata considerabila pentru costume si camasi de afaceri. Angajatii corporativi, clerul, politicienii si oamenii de afaceri poarta toti costume si camasi de afaceri. Prin urmare, s-ar putea sa va ganditi sa incepeti o afacere care vand costume si camasi de afaceri daca sunteti in cautarea unei aventuri de succes si profitabile pentru a incepe pe piata modei.

31. Deschide o scoala de moda 

Scolile de design vestimentar sunt o alta initiativa de afaceri extrem de de succes si profitabila in sector. Liniile de imbracaminte sunt o componenta a afacerii mai mari de moda, care este in plina expansiune la nivel global.

32. Organizati un Fashion Talk Show la radio 

Daca sunteti bun la crearea de materiale pentru radio, ar trebui sa luati in considerare crearea unui program legat de moda la radio, in care ascultatorii pot dezbate toate lucrurile legate de moda.

33. Afaceri de inchiriere de rochii de mireasa

Incepeti o afacere inchiriind rochii de mireasa daca sunteti in cautarea unei metode moderne de a castiga bani in sectorul modei. Nu aveti nevoie de un magazin pentru a conduce cu succes acest tip de afacere; o poti face de acasa.

34. Organizati expozitii de moda

Exista multi designeri de moda, in special designeri in devenire, care cauta platforme pentru a-si afisa lucrarile si nu le-ar deranja sa foloseasca platforma dvs. daca este populata si are un pret rezonabil.

35. Deschide un magazin de parfumuri

Acest tip de afacere este usor de lansat si de operat. Inchirierea sau inchirierea unui magazin si apoi stocarea acestuia cu o varietate de marci de parfumuri sunt cateva dintre sarcinile principale pe care trebuie sa le indepliniti pentru a pune afacerea in functiune.