De ce sa dormi cu rimel este ingrozitor pentru ochi

Cu totii am avut momente in care suntem prea obositi pentru a ne demachia complet. La urma urmei, este usor sa lesini din cand in cand. Cu toate acestea, acest lucru poate fi mult mai daunator pe termen lung. Cu totii am auzit ca nu este bine pentru pielea ta cand dormi cu machiajul, dar produse precum rimelul creeaza un set complet nou de probleme pentru care merita sa stai treaz mai mult.

Desi rimelul nu este daunator in sine, este menit sa fie scos la sfarsitul zilei. Potrivit Makeup Muddle, pigmentii si emolientii folositi pentru a crea genele cu aspect frumos pot dauna genelor, avertizat in special pentru o perioada prelungita. In timp, cele mai groase gene pot incepe sa para rare si chiar mai scurte, total opusul a ceea ce ti-ai dori de la un rimel. Desi suna rau, are posibilitatea de a face mult mai rau cu ochii tai.

Daunele pe care le poate face rimelul ochilor tai

Desi dormitul cu rimel pare un efort inofensiv, poate duce la probleme grave care cu siguranta nu merita. Potrivit Veterans Optometry Partners of America (VOPA), dormitul cu rimel permite bacteriilor sa intre in ochi. Cand bacteriile straine sunt introduse in ochi, pot crea probleme grave de vedere si, in unele cazuri, pot duce la orbire. De fapt, Centrul Medical al Universitatii din Rochester subliniaza ca rimelul poate fi modificat cu bacterii dupa o singura utilizare, ceea ce face deosebit de important sa nu-l tii prea mult timp pe fata.

Indepartarea necorespunzatoare a rimelului poate duce si la concretie. Expertii de la VOPA il descriu ca pe o masa care se formeaza incet sub pleoape din cauza formarii rimelului. Concretiile sunt deosebit de periculoase, deoarece pot provoca iritatii in cel mai bun caz si pot eroda corneea in cel mai rau caz. Majoritatea oamenilor nu vor avea simptome imediat, dar unii ar putea prezenta roseata sau pot vedea puncte galbene sub pleoape, potrivit Colegiului Optometristilor.

Cum se elimina rimelul

Problema cu rimelul este ca, desi este important sa se indeparteze, produsul poate fi destul de incapatanat, in special rimelul rezistent la apa. Cu toate acestea, indepartarea rimelului fara a scoate genele este de fapt destul de simpla. Real Simple recomanda oamenilor sa inceapa sa foloseasca folosind tampoane de bumbac 100% fata de o minge de bumbac pentru a-si indeparta machiajul. Tampoanele de bumbac nu au fibre libere care ar putea irita ochiul.

De acolo, inmuiati tamponul de bumbac in demachiant si aplicati-l ferm pe ochi. „Este important ca solventii sa dizolve polimerii si pigmentii si sa descompuna rimelul”, a declarat pentru Real Simple Angela Caglia, facialist celebritate. „Acesta este cheia pentru a evita frecarea agresiva si tragerea de gene mai tarziu.” Biphasic, care combina uleiul si apa, este perfect pentru descompunerea rimelului. Cea mai importanta parte a procesului este sa fii bland cu ochii in timp ce freci rimelul. „Cu cat permiteti rimelului sa se dizolve, cu atat va fi mai usor de indepartat in cele din urma”, a declarat Dr. Dendy Engelman, dermatologul din New York, pentru Real Simple.